8 minut temu, Ura napisał:
Coś w tym jest, sam nie bardzo uznaję wysyłanie ryb kurierem w paczce, trochę wydaje mi się to mało etyczne, ale mam albo taką opcję, albo sklep który idzie na masówkę i nie robi kwarantanny i jest loteria czy ryba będzie miała jakąś chorobę czy nie. Do sklepu który wiem że robi kwarantannę mam 60 kilometrów.
na poprzednim pręgierzu eRybki, ktoś już wspomniał, że ta jest przede wszystkim hurtownią, zatem ilość nie zawsze idzie w parze z jakością, opłaca się kupować sprzęt, chemię i inne, ale życie nie zawsze, znowuż Rafał ma rację, jeżeli wiedziałeś i widziałeś to po co brałeś? czasem warto za rybę zapłacić więcej lub dalej po nią pojechać, ale mieć pewność, że to, co się kupuje jest zdrowe i kompletne
EDIT:
są sklepy gdzie możesz zamówić rybę/ryby zaaklimatyzują Ci je i odbierzesz w najdogodniejszym dla siebie terminie, ja ostatnio tak zrobiłem i jestem zadowolony, ryby zaprzyjaźnione ze sobą, zdrowiutkie, jedzące, trwało to 3 tyg.. z oczywistych względów nie będę robił reklamy, ale uwierz mi, że się da
aha
ceny też były takie jakie mają być