W dniu 23.06.2018 o 11:14, Paragon napisał:wiesz w pewnym sensie czuję że masz rację
, ale jednak chciałbym wrzucić na ostatni kanał te zielone i czerwone, nie sobie będą wiesz jak z prezerwatywą, lepiej mieć i nie potrzebować, niż potrzebować i nie mieć
![]()
tylko mam dylemat bo byly by to 3W diody:
- Zielona 2x (525nm)
- Czerwona 2x (630nm)
- IR 2x (850nm)
- Pomarańczowa 3x (590nm)
tu jest dylemat ponieważ zielone pracują na napięciu 3.2V, a czerwone na napięciu 2V, co się dzieje jak je podepne pod jeden driver MW 700mA 36V, czy wszystkie beda pracowały na 2V czy driver wysteruje wszystkie na 3.2V i czerwone się popala, od razu dodam że zostało mi miejsce tylko na jeden driver więc, albo musiał bym zostawić po staremu jak podałem na początku albo, tak jak teraz dorzucam 5 diodek RB, kosztem połączenia zielonych i czerwonych, które tak jak napisałem pracują w innym zakresie napięć
mogę Ci zagwarantować w stu procentach że nie będziesz ich miał podkręconych na więcej niż 10%, ba nawet 5% Więc totalna strata miejsca. Na siebie jestem strasznie zły że w mojej lampie dałem tyle czerwonego i białego. Czerwone mam na 5% ustawione i jest i tak fioletowo/różowo. Białego używam na 50% (jest 16W).
Co do świecenia przy aktynice - i świeci ładnie zielony, czerwony, pomarańczowy, fioletowy i niebieski innych nie testowałem bo nie mam
Tu masz zdjęcie mojej wariacji na temat "Dense Led Matrix" jak w kessilu .