Gość Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 (edytowane) 12 minut temu, Juras napisał: Zapłacisz za 2 wentylatory tyle co ja za panel 6 wentylatorów nad akwa i 2 dwa nad kominem. dokładnie przecież wystarczy zwykły zasilacz wtyczkowy 12V 2 - 2,5A za kilka zł i kilka "wentyli" komputerowych, trochę pracy własnej by drobić takie czy inne mocowanie i ... gotowe mnie montaż zajął może z 15 minut w sumie , a działa już drugi sezon (podpięte to jest razem z grzałką do termostatu STC 1000) Edytowane 31 Maja 2018 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Ja nauczony doświadczenia z zabawą w DIY, doszedłem do jednego wniosku to nawet nie chodzi już o kasę tylko o prostotę i łatwość naprawy, miałem lampę radiona X30W po przepięciu w sieci przestała reagować, kazdy elektronik co ją oglądał rozkładał ręce cześci do nie kosztują tyle co prawie nowa lampa, teraz mam ledówkę DIY, co by się w niej nie zepsuło jestem w stanie naprawic sam prawie od reki za psie pienadze, tak samo jest z tym chłodzeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fidelart Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 (edytowane) No obejrzałem ten wentylator i jednak sam zamontowałem na próbę 120x120 wentylator 12v przepływ 100 zdjąłem też plexy i siatkę założyłem dla lepszej wentylacji Edytowane 1 Czerwca 2018 przez fidelart (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2018 (fotki z sieci bo wentyle wystarczy spiąć "trytytkami" jeden do drugiego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach