mam właśnie akwarium 35x35x35cm 8mm optiwhite, do tego lampe 32w diy zrobioną przez kolegę z forum i chce powiększyć jak najmniejszym kosztem do 50x35x35, skały mam ok 8kg aczkolwiek 6kg by starczyło, nie widac poziomu piachu ale jak na ten zbiornik wydaje sie sporo, ja mam ok 1cm i wydaje mi się za dużo, ja przetransportowałem mój zbiornik od innego gościa i cykl sie nie powtórzył (mimo ze wszystko było wyciągnięte) ale jakieś drobne glony wyszły, wiec wydaje mi sie ze tylko to cie czeka ale skały lepiej dać więcej i potem przełożyć, nie wiem tylko czemu nie lepiej było Ci poczekać ten miesiąc czy dwa i zacząć w większym akwarium , co do oświetlenia na początku się nie wypowiem bo ja jak juz pisałem kupiłem roczny zbiornik. aa.. lepiej zamiast tej gąbki dać włókninę która trzeba i tak co dwa dni wymieniać, a koszt jest mały. poniżej fotka w/w lampy. ja np test Kh mam jbl a do wapna zooleka, a resztę saliferta.
Historia edycji
mam właśnie akwarium 35x35x35cm 8mm optiwhite, do tego lampe 32w diy zrobioną przez kolegę z forum i chce powiększyć jak najmniejszym kosztem do 50x35x35, skały mam ok 8kg aczkolwiek 6kg by starczyło, nie widac poziomu piachu ale jak na ten zbiornik wydaje sie sporo, ja mam ok 1cm i wydaje mi się za dużo, ja przetransportowałem mój zbiornik od innego gościa i cykl sie nie powtórzył (mimo ze wszystko było wyciągnięte) ale jakieś drobne glony wyszły, wiec wydaje mi sie ze tylko to cie czeka ale skały lepiej dać więcej i potem przełożyć, nie wiem tylko czemu nie lepiej było Ci poczekać ten miesiąc czy dwa i zacząć w większym akwarium , co do oświetlenia na początku się nie wypowiem bo ja jak juz pisałem kupiłem roczny zbiornik. aa.. lepiej zamiast tej gąbki dać włókninę która trzeba i tak co dwa dni wymieniać, a koszt jest mały. poniżej fotka w/w lampy.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.