Skocz do zawartości

Historia edycji

Panoramiks200

Panoramiks200

Witajcie
Potrzebuję pomocy bo zgłupiałem już ;( Mianowicie po membranie na filtrze osmotycznym zaczął mi wyskakiwać wynik TDS 16, więc poszedłem kupiłem
drugą membranę, zamontowałem i to samo wynik 16. Żeby nie marnować tamtej membrany bo wiadomo używanej,ani nikt nie kupi, a skoro jest dobra to szkoda wyrzucać kupiłem puszkę na membranę i jadę teraz na dwóch :) Problem w tym, że ten TDS cały czas 16  :( Wpadłem na pomysł, żeby odkręcić kubki z wkładami by sprawdzić czy tam wszystko hula jak trzeba. Niby wszystko okey. Ale rozgryzłem sprawę :) Mianowicie za każdym razem przed robieniem wody gdy odkręcę kubek z pierwszym prefiltrem 5 mikronów i wyleję z niego wodę i wkręcę z powrotem to TDS spada do 6. Muszę tak robić za każdym razem gdy chcę produkować wodę bo inaczej tds 16 :( Zgłupiałem i nie wiem o co chodzi :( Ja tam mogę to odkręcać ale często wodę przygotowuje mi babcia lub dziadek przecież nie będę kazał im odkręcać kubka.
Macie jakieś pomysły?
Panoramiks200

Panoramiks200

Witajcie
Potrzebuję pomocy bo zgłupiałem już ;( Mianowicie po membranie na filtrze osmotycznym zaczął mi wyskakiwać wynik TDS 16, więc poszedłem kupiłem
drugą membranę, zamontowałem i to samo wynik 16. Żeby nie marnować tamtej membrany bo wiadomo używanej,ani nikt nie kupi, a skoro jest dobra to szkoda wyrzucać kupiłem puszkę na membranę i jadę teraz na dwóch :) Problem w tym, że ten TDS cały czas 16  :( Wpadłem na pomysł, żeby odkręcić kubki z wkładami by sprawdzić czy tam wszystko hula jak trzeba. Niby wszystko okey. Ale rozgryzłem sprawę :) Mianowicie za każdym razem przed robieniem wody gdy odkręcę kubek z pierwszym prefiltrem 5 mikronów i wyleję z niego wodę i wkręcę z powrotem to TDS spada do 6. M uszę tak robić za każdym razem gdy chcę produkować wodę bo inaczej tds 16 :( Zgłupiałem i nie wiem o co chodzi :( Ja tam mogę to odkręcać ale często wodę przygotowuje mi babcia lub dziadek przecież nie będę kazał im odkręcać kubka
Macie jakieś pomysły?
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.