Skocz do zawartości

Historia edycji

Gato

Gato

Cześć wszystkim :)

Standardowo zakupiłem produkty bez konsultacji z otoczeniem :clowning

Mianowicie, chodzi mi o produkt reeflowers ionic mineral salt.

Chciałbym w większej ilości dostarczać minerałów do mojego baniaczka. Stosowałem Produkt AF ABC i twierdzę, że było to nie wystarczające dlatego przerzucam się na sól bez soli.

Proszę Was o wytłumaczenie mi nieco użytkowania tego produktu. 

Producent twierdzi, że używamy 1g na 100l na każdy brak 10 ppm wapna... zaznaczam, że spadek takiej ilosci wapna mam może co 2 tyg, wiec generalnie, prawie wyklucza mnie to z używania tego produktu, a minerały jednak potrzebne... wnioskuję, że ta sól dodatkowo podnosi poziom Ca. 

Czyli...? Skoro posiadam 480L baniak +300L sump , powinienem na 1L wody ro rozpuścic 7,8g produktu ? No i w jakiej ilości (ml) podawac do obiegu ?

Proszę o merytoryczna i kulturarną rozmowe.

Pozdrawiam :D

9088567_20170814_192536.jpg

Gato

Gato

Cześć wszystkim :)

Standardowo zakupiłem produkty bez konsultacji z otoczeniem :clowning

Mianowicie, chodzi mi o produkt reeflowers ionic mineral salt.

Chciałbym w większej ilości dostarczać minerałów do mojego baniaczka. Stosowałem Produkt AF ABC i twierdzę, że było to nie wystarczające dlatego przerzucam się na sól bez soli.

Proszę Was o wytłumaczenie mi nieco użytkowania tego produktu. 

Producent twierdzi, że używamy 1g na 100l na każdy brak 10 ppm wapna... zaznaczam, że spadek takiej ilosci wapna mam może co 2 tyg, wiec generalnie, prawie wyklucza mnie to z używania tego produktu, a minerały jednak potrzebne... wnioskuję, że ta sól dodatkowo podnosi poziom Ca. 

Czyli...? Skoro posiadam 480L baniak +300L sump , powinienem na 1L wody ro rozpuścic 7,8g produktu ? No i w jakiej ilości (ml) podawac do obiegu ?

Proszę o merytoryczna i kulturarną rozmowe.

Pozdrawiam :D

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.