Skocz do zawartości

Historia edycji

orthoptera

orthoptera

W dniu 29.08.2017 o 19:47, mihow1979 napisał:

Hej. Ograniczając świecenie nie dajesz możliwości rozwoju Dino i dlatego skała się oczyszcza. Podobnie Cyjano...

Jakie masz teraz NO3 i PO4? Sprawdź ich poziom i daj znać. Jest pewien środek na rynku, który fajnie działa, ale muszę znać poziom tych pierwiastków...

Watę wymieniaj 2 x w tygodniu. Skróć świecenie do 4-5 godzin dziennie, aż glony nie zaczną ustępować.

Gdyby w baniaku nie było życia to doradziłbym ci po prostu czekanie, aż glony umrą z głodu. Ale skora masz już korale to trzeba działać...

ja np mam ten sam problem no3 10, po4 0, leje biodigest i bioptim jako pożywkę dino przy zmniejszeniu światłą ustąpiło, zielone przy kh 8,5 pozostało jednak obawiam się że wracając do normalnego światła wszystko wróci dodam że miesiąc nie robiłem podmian, stosowane środki mam wrażenie że to walczenie z objawami a nie przyczyną...

orthoptera

orthoptera

W dniu 29.08.2017 o 19:47, mihow1979 napisał:

Hej. Ograniczając świecenie nie dajesz możliwości rozwoju Dino i dlatego skała się oczyszcza. Podobnie Cyjano...

Jakie masz teraz NO3 i PO4? Sprawdź ich poziom i daj znać. Jest pewien środek na rynku, który fajnie działa, ale muszę znać poziom tych pierwiastków...

Watę wymieniaj 2 x w tygodniu. Skróć świecenie do 4-5 godzin dziennie, aż glony nie zaczną ustępować.

Gdyby w baniaku nie było życia to doradziłbym ci po prostu czekanie, aż glony umrą z głodu. Ale skora masz już korale to trzeba działać...

ja np mam ten sam problem no3 10, po4 0, leje biodigest i bioptim jako pożywkę dino przy zmniejszeniu światłą ustąpiło, zielone przy kh 8,5 pozostało jednak obawiam się że wracając do normalnego światła wszystko wróci, stosowane środki mam wrażenie że to walczenie z objawami a nie przyczyną...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.