Skocz do zawartości

Historia edycji

t2mek2

t2mek2

Tadeusz a czy w miejscu znikania tkanki u seriatopory nie ma brązowego gluta? bo wydaje mi sie ze na zdjęciach widać, a to juz infekcja bakteryjna. Przerabiałem to i nie tylko ja.

"Nie obyło sie bez katastrofy :( ktoregoś dnia przelałem na noc koral fluid (za mocno przechylilem butelke) kiedy rano wstałem 4-6 ryb leżały poduszone martwe, nie wszystkie mogłem wyłowić brakowało mi chromisa. Po paru dniach na wielką seriatopore (hodowaną od 2cm szczepki) wszedł brązowy glut i z dnia na dzień ją pożerał, odratowałem z niej tylko kilka szczepek, gdzieś przeczytałem że w jelitach ryb żyją jakieś patogenne bakterie i faktycznie w miejscu gdzie glut zaatakował seriatopore znalazłem martwego, rozkładającego się w prawie ciekłym stanie chromisa... Nauczka na przyszłość żeby jednak wyławiać co padło...
7504602_DSC_1925.JPG7504606_DSC_1930.JPG7504605_DSC_1929.JPG"

t2mek2

t2mek2

Tadeusz a czy w miejscu znikania tkanki u seriatopory nie ma brązowego gluta? bo wydaje mi sie ze na zdjęciach widać, a to juz infekcja bakteryjna. Przerabiałem to i nie tylko ja.

t2mek2

t2mek2

Tadeusz a czy w miejscu znikania tkanki u seriatopory nie ma brązowego gluta, bo wydaje mi sie ze na zdjęciach widać, a to juz infekcja bakteryjna. Przerabiałem to i nie tylko ja.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.