Skocz do zawartości

Historia edycji

Revell

Revell

Witam, 

Jest to mój pierwszy wątek na tym forum, więc chciałbym się ze wszystkimi przywitać. :)

Mieszkam w Poznaniu ;) W akwarystykę wprowadziła mnie roślinna kostka 30l na której wszystkiego się uczyłem, parametry, oświetlenia, gazowania itd.  z racji tego iż słodkie to słodkie a słone to inna baja to uczę się pilnie, czytam  w każdej wolnej chwili :) doszedłem do wniosku  iż prowadzenie  morskiej kostki 30l będzie bardzo ale to bardzo trudne (wyjątki na tym forum potwierdzają regułę :) ) dlatego zdecydowałem się na szkło o wymiarach 60x30x40 OW, i chciałbym zmajstrować sobie lampeczkę, póki co tylko on/off jeśli chodzi o moc myślałem nad 45W -55W , starczy ? czy chłodzenie pasywne wystarczy na tym profilu ?   

1 kanał  mix Rb, 10k K, i 430nm 

2 kanał -same  Rb 

Myślałem również o diodzie np. 4x http://allegro.pl/dioda-led-10w-biala-niebieska-3-6-do-akwarium-0733-i6703086116.html co uważacie ?

W akwarium docelowo tylko miękkie i LPS, 

Proszę was o ocenę specyfikacji elementów, czy to ma rację bytu :)

Za wszelką pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam.

led.jpg

Revell

Revell

Witam, 

Jest to mój pierwszy wątek na tym forum, więc chciałbym się ze wszystkimi przywitać. :)

Jestem z Turku ( aktualnie Poznań-studia, praca) ;) W akwarystykę wprowadziła mnie roślinna kostka 30l na której wszystkiego się uczyłem, parametry, oświetlenia, gazowania itd.  z racji tego iż słodkie to słodkie a słone to inna baja to uczę się pilnie, czytam  w każdej wolnej chwili :) doszedłem do wniosku  iż prowadzenie  morskiej kostki 30l będzie bardzo ale to bardzo trudne (wyjątki na tym forum potwierdzają regułę :) ) dlatego zdecydowałem się na szkło o wymiarach 60x30x40 OW, i chciałbym zmajstrować sobie lampeczkę, póki co tylko on/off jeśli chodzi o moc myślałem nad 45W -55W , starczy ? czy chłodzenie pasywne wystarczy na tym profilu ?   

1 kanał  mix Rb, 10k K, i 430nm 

2 kanał -same  Rb 

Myślałem również o diodzie np. 4x http://allegro.pl/dioda-led-10w-biala-niebieska-3-6-do-akwarium-0733-i6703086116.html co uważacie ?

W akwarium docelowo tylko miękkie i LPS, 

Proszę was o ocenę specyfikacji elementów, czy to ma rację bytu :)

Za wszelką pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam.

led.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.