Skocz do zawartości

Historia edycji

konwiasty

konwiasty

Mam problem z lampą led którą kupiłem w zestawie z akwarium. Chciałbym ją naprawić/przebudować bo juz popełniłem jedną lampkę do swojego akwarium sterowaną arduino i softem magu, ale jednak swoje to swoje a zbudowaną przez kogoś innego tu już zupełnie inna bajka.

Nie świecą mi niebieskie diody wszystkie, jeden pasek niebieski jest upalony, a moje próby ogarnięcia poszczególnych elementów skończyły się fajczeniem kolejnym paskiem z kolei białych. Diody niebieskie z 3 pasków są sprawne., 4 upalony. Prosiłbym o pomoc w identyfikacji elementów, chętnie przebuduję lampę nawet pod Arduino ale musiałbym wiedzieć jak to ugryźć. A więc parę pytań:

Diody:

Pewnie paski diod cree, nie mogę znaleźć takich pasków po 6 sztuk. Wiecie gdzie można znaleźć to cholerstwo po 6 sztuk w polskim sklepie internetowym lub alledrogo?

IMAG0428.jpg.ef4a2623b684054c5af829355cd6e1fd.jpg

Drugie pytanie jakie są to drivery i o jakich parametrach bo widzę tylko 2

IMAG0425.jpg.77da37da2ec464d17300e5a565cbfa45.jpg

I co to za scalaki moze ktoś wie? a może nawet znajdzie się na forum twórca tej lampy i podpowie jak to ugryźć.

Wszystko jest podłączone do zasilacza 24V 10 A. Na mój chłopski rozum każdą ścieżkę połączyłbym równolegle (6 diód no i te 4 czerwone też zagwozdka dla mnie ale je bym mógł olać) do jednego drivera - 6 driverów a tu są dwa? Zrobiłbym z tego 2/3 kanały do Arduino i święty spokój. Jak nie dam rady naprawić tej lampy to zrobię po swojemu tylko chciałbym zidentyfikować te zestawy diód i dobrać do tego odpowiednie drivery. Z góry dziękuję za pomoc :)

IMAG0426.jpg

IMAG0427.jpg

konwiasty

konwiasty

Mam problem z lampą led którą kupiłem w zestawie z akwarium. Chciałbym ją naprawić/przebudować bo juz popełniłem jedną lampkę do swojego akwarium sterowaną arduino i softem magu, ale jednak swoje to swoje a zbudowaną przez kogoś innego tu już zupełnie inna bajka.

Nie świecą mi niebieskie diody wszystkie, jeden pasek niebieski jest upalony, a moje próby ogarnięcia poszczególnych elementów skończyły się fajczeniem kolejnym paskiem z kolei białych. Prosiłbym o pomoc w identyfikacji elementów, chętnie przebuduję lampę nawet pod Arduino ale musiałbym wiedzieć jak to ugryźć. A więc parę pytań:

Diody:

Pewnie paski diod cree, nie mogę znaleźć takich pasków po 6 sztuk. Wiecie gdzie można znaleźć to cholerstwo po 6 sztuk w polskim sklepie internetowym lub alledrogo?

IMAG0428.jpg.ef4a2623b684054c5af829355cd6e1fd.jpg

Drugie pytanie jakie są to drivery i o jakich parametrach bo widzę tylko 2

IMAG0425.jpg.77da37da2ec464d17300e5a565cbfa45.jpg

I co to za scalaki moze ktoś wie? a może nawet znajdzie się na forum twórca tej lampy i podpowie jak to ugryźć.

Wszystko jest podłączone do zasilacza 24V 10 A. Na mój chłopski rozum każdą ścieżkę połączyłbym równolegle (6 diód no i te 4 czerwone też zagwozdka dla mnie) do jednego drivera - 6 driverów a tu są dwa? Zrobiłbym z tego 2/3 kanały do Arduino i święty spokój. Jak nie dam rady naprawić tej lampy to zrobię po swojemu tylko chciałbym zidentyfikować te zestawy diód i dobrać do tego odpowiednie drivery. Z góry dziękuję za pomoc :)

IMAG0426.jpg

IMAG0427.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.