Skocz do zawartości

Historia edycji

SteFun

SteFun

Dnia 8.02.2018 o 11:57, Tapajos32 napisał:

Czyli sw2 + kaskada może być ? Kupiłem już te cyrkulacje i nie wiem czy to  był przemyślany zakup .....

W sumie kaskade mógłbym skręcić na minimum tak samo jak sw2 - nie chce efektu pralki....

A co powiecie o automatycznej dolewce ?

Odpaliłem własnie zbiornik na FZN-3 i jestem mile zaskoczony głośność na poziomie Tunze Silence które jest zamontowane na dnie panelu w większym zbiorniku. Głośniejszy jest już odpieniacz od tego wszystkiego. Myślę że nie ma sensu inwestowanie w Tidala, lepiej różnicę dołożyć do cyrkulacji bądź dolewki. Osobiście mam Koralie i RW-4. Jeżeli miałbym kupić coś następnego to było by to bardziej w kierunku SW/RW niżeli Koralii, nawet jak bym trzymał na zakresie 500-1000. Z prostej przyczyny, koralie dość ciężko się ustawia jeżeli chodzi o kierunek. Do tego masz sterownik i w zasadzie masz dużo więcej możliwości ustawienia cyrkulacji. Co do światła to Sirrius nano jest za około 240zł i masz bardzo dobrej jakości światło. Co do dolewki 

Kwestia zakupu szkła to indywidualna sprawa ale sam drugi raz nie poszedłbym w zakrzywione szkło. 

Ja zaczynałem negocjacje od kostki 30l aquaela, skończyło się na 130l. Myślę że można było zrobić większe akwarium 40l. Różnica w wielkości niewielka. 

SteFun

SteFun

Dnia 8.02.2018 o 11:57, Tapajos32 napisał:

Czyli sw2 + kaskada może być ? Kupiłem już te cyrkulacje i nie wiem czy to  był przemyślany zakup .....

W sumie kaskade mógłbym skręcić na minimum tak samo jak sw2 - nie chce efektu pralki....

A co powiecie o automatycznej dolewce ?

Odpaliłem własnie zbiornik na FZN-3 i jestem mile zaskoczony głośność na poziomie Tunze Silence które jest zamontowane na dnie panelu w większym zbiorniku. Głośniejszy jest już odpieniacz. Myślę że nie ma sensu inwestowanie w Tidala, lepiej różnicę dołożyć do cyrkulacji bądź dolewki. Osobiście mam Koralie i RW-4. Jeżeli miałbym kupić coś następnego to było by to bardziej w kierunku SW/RW niżeli Koralii, nawet jak bym trzymał na zakresie 500-1000. Z prostej przyczyny, koralie dość ciężko się ustawia jeżeli chodzi o kierunek. Do tego masz sterownik i w zasadzie masz dużo więcej możliwości ustawienia cyrkulacji. Co do światła to Sirrius nano jest za około 240zł i masz bardzo dobrej jakości światło. Co do dolewki 

Kwestia zakupu szkła to indywidualna sprawa ale sam drugi raz nie poszedłbym w zakrzywione szkło. 

Ja zaczynałem negocjacje od kostki 30l aquaela, skończyło się na 130l. Myślę że można było zrobić większe akwarium 40l. Różnica w wielkości niewielka. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.