Jorgen Zgłoś Napisano 20 Września 2017 Moja tylnia szyba była pokryta algami wapiennymi od pewnego czasu zauważyłem ze na nich jest coś brązowego . Jest to twarde i ciezko usunąć. Co to jest?Dodam ze zbiornik ma 7 mc parametry są Ok Stosuje kalkawasser, rowę i węgiel . Podmianki co tydzień około 5 % . System ma około 170l Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pooh Zgłoś Napisano 21 Września 2017 (edytowane) Nie wiem, może to wina zdjęcia (może daj lepsze), ale mnie się wydaję, że Ty te algi wapienne to masz zarośnięte glonami. Edytowane 21 Września 2017 przez pooh (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Glon obrósł glona Poprostu brązowym wiedzie sie lepiej. Cos moze mąciłeś w akwarium? Czy to taki nagły wysyp brązowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 21 Września 2017 No właśnie układałem na nowo skalę. Myślicie ze to może być przyczyna?Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Moze byc, ja kilka dni temu tez poprzestawialem kilka kawalkow i sypnelo brazem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach