Skocz do zawartości

Historia edycji

Arexx

Arexx

7 minut temu, mihow1979 napisał:

No piękne dojrzewanie... Z tym światłem to mam inne zdanie, ale to moje zdanie :) Tzn ja świeciłem w 200L od samego początku docelowo czyli 10h.

Co do podmian wody - nic nie podmieniaj. Dolejesz tylko pożywki dla plag. Rób tylko dolewki. No i ja bym podniósł zasolenie do 1.024-1.025.

I węgiel doustnie - na sraczkę :) Czekamy aż plagi miną i parametry się unormują. Pierwszą podmianę zrób dopiero ja będzie jakieś życie w baniaku.

Jeśli chodzi o dolewki to robić samą RO czy zasoloną ?? 
Węgla na sraczkę mi nie potrzeba :) mam słodkiego zieleniaka i wiem , że cierpliwość wynagrodzi wszystko pięknym baniakiem ;)
Odnośnie światła mam zamiar co tydzień wydłużać o 1h 

Arexx

Arexx

5 minut temu, mihow1979 napisał:

No piękne dojrzewanie... Z tym światłem to mam inne zdanie, ale to moje zdanie :) Tzn ja świeciłem w 200L od samego początku docelowo czyli 10h.

Co do podmian wody - nic nie podmieniaj. Dolejesz tylko pożywki dla plag. Rób tylko dolewki. No i ja bym podniósł zasolenie do 1.024-1.025.

I węgiel doustnie - na sraczkę :) Czekamy aż plagi miną i parametry się unormują. Pierwszą podmianę zrób dopiero ja będzie jakieś życie w baniaku.

Jeśli chodzi o dolewki to robić samą RO czy zasoloną ?? 
Węgla na sraczkę mi nie potrzeba :) mam słodkiego zieleniaka i wiem , że cierpliwość wynagrodzi wszystko pięknym baniakiem ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.