Skocz do zawartości

Historia edycji

kyle3

kyle3

@doriand1 chyba przerabiam teraz dokładnie ten sam problem... moje akwarium ma około 2 tygodni i mniej więcej po pierwszym tygodniu zmętniało. Nie jest tragicznie, ale wydaje się lekko zamglone (patrząc pod światło, widać wręcz taki kłębiący się "dym") i tak utrzymuje się od kilku dobrych dni. Identycznie jak u Ciebie, wata z filtra też była żółta i jakby zgniła, ale po wymianie kolejna była już zupełnie biała, w ogóle nie było widać na niej zanieczyszczeń. W dodatku woda wydaje się trochę śmierdzieć (nie jakoś mocno, trzeba pochylić się nad lustrem wody, ale czuć ją trochę takim szambem :/)

myślisz, że mogłeś przedawkować bakterie? Ja podejrzewam, że u mnie to może być właśnie przyczyną, bo zaczęło się właśnie po drugiej dolewce Microbelift.

jakby udało Ci się znaleźć jakieś rozwiązanie, co z tym robić będę wdzięczny za info (może po prostu na razie lepiej czekać? :)) Jak ja się czegoś dowiem ciekawego to też oczywiście dam znać.

kyle3

kyle3

@doriand1 chyba przerabiam teraz dokładnie ten sam problem... moje akwarium ma około 2 tygodni i mniej więcej po pierwszym tygodniu mocno zmętniało. Nie jest tragicznie, ale wydaje się lekko zamglone (patrząc pod światło, widać wręcz taki kłębiący się "dym") i tak utrzymuje się od kilku dobrych dni. Identycznie jak u Ciebie, wata z filtra też była żółta i jakby zgniła, ale po wymianie kolejna była już zupełnie biała, w ogóle nie było widać na niej zanieczyszczeń. W dodatku woda wydaje się trochę śmierdzieć (nie jakoś mocno, trzeba pochylić się nad lustrem wody, ale czuć ją trochę takim szambem :/)

myślisz, że mogłeś przedawkować bakterie? Ja podejrzewam, że u mnie to może być właśnie przyczyną, bo zaczęło się właśnie po drugiej dolewce Microbelift.

jakby udało Ci się znaleźć jakieś rozwiązanie, co z tym robić będę wdzięczny za info (może po prostu na razie lepiej czekać? :)) Jak ja się czegoś dowiem ciekawego to też oczywiście dam znać.

kyle3

kyle3

@doriand1 chyba przerabiam teraz dokładnie ten sam problem... moje akwarium ma około 2 tygodni i mniej więcej po pierwszym tygodniu mocno zmętniało. Nie jest tragicznie, ale wydaje się lekko zamglone (patrząc pod światło, widać wręcz taki kłębiący się "dym") i tak utrzymuje się od kilku dobrych dni. Identycznie jak u Ciebie, wata z filtra też była żółta i jakby zgniła, ale kolejna była już zupełnie biała, w ogóle nie było widać na niej zanieczyszczeń. W dodatku woda wydaje się trochę śmierdzieć (nie jakoś mocno, trzeba pochylić się nad lustrem wody, ale czuć ją trochę takim szambem :/)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.