Skocz do zawartości

Historia edycji

kierowca

kierowca

Witam wszystkich serdecznie.Nie dawno mialem w planach założyc male akwarium ale razem z żona postanowilismy ze jak szalec to na calego:)A wiec opisze co juz mam a czego szukam lub czego nie wiem.

Akwarium wymiarach100/50/50 szklo opti 1 cm tylnia szyba czarna, komin zewnetrznyz trzema otworami pod srubunki 25 i dwoma komprami wave-markerstelaz pod akwarium z profili 40/40/3mm i wysokosci 80 cm

odpieniacz schuran 120 z pompa jebao 3000

pompa obiegowa jebao 6000

cyrkulacja 2*tunze 6055 z sterownikiem, pompy umieszczone w dwoch komorach wave-marker.

oswietlenie nadal szukam, myslalem o ledach Maxspect lub pojde w t5 39w,Dodam ze nie mam zamiaru narazie isc w spsy choc wiadomo woda slona wciaga a ja lubie wyzwania.Czy na poczatek 4*39 w starczy? jak tak to prosze o porade co do swietlowek(lubie bardziej niebiesko)

Duzo czytam na temat metod prowadzenia zbiornika,uwazam ze powinno sie wybrac jeden i trzymac sie swojej decyzji, sklaniam sie do paletek ale nadal sie ucze.

Czy taka cyrkulacja bedzie wystarczajaca czy dolozyc jeszcze jedna nap jebao rw 8?

Prosze o porady co jeszcze zmienic, dokupici w jakim kierunku isc

kierowca

kierowca

Witam wszystkich serdecznie.Nie dawno mialem w planach założyc male akwarium ale razem z żona postanowilismy ze jak szalec to na calego:)A wiec opisze co juz mam a czego szukam lub czego nie wiem.

Akwarium wymiarach100/50/50 szklo opti 1 cm tylnia szyba czarna, komin zewnetrznyz trzeba otworami pod srubunki 25 i dwoma komprami wave-markerstelaz pod akwarium z profili 40/40/3mm i wysokosci 80 cm

odpieniacz schuran 120 z pompa jebao 3000

pompa obiegowa jebao 6000

cyrkulacja 2*tunze 6055 z sterownikiem, pompy umieszczone w dwoch komorach wave-marker.

oswietlenie nadal szukam, myslalem o ledach Maxspect lub pojde w t5 39w,Dodam ze nie mam zamiaru narazie isc w spsy choc wiadomo woda slona wciaga a ja lubie wyzwania.Czy na poczatek 4*39 w starczy? jak tak to prosze o porade co do swietlowek(lubie bardziej niebiesko)

Duzo czytam na temat metod prowadzenia zbiornika,uwazam ze powinno sie wybrac jeden i trzymac sie swojej decyzji, sklaniam sie do paletek ale nadal sie ucze.

Czy taka cyrkulacja bedzie wystarczajaca czy dolozyc jeszcze jedna nap jebao rw 8?

Prosze o porady co jeszcze zmienic, dokupici w jakim kierunku isc

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.