Skocz do zawartości

Historia edycji

Diacant

Diacant

Nie znam bakterii Aquaforestu , ja uzywam Stability Seachema ale można uzyc tez Microba Lift - Specjal Blenda i Night Out to jeden system (bakterie i pożywka)  Stability to wszystko w jednym,  jedne i drugie u mnie działały tylko Specjal Blend ma nie ładny zapach otwierałem butelkę na balkonie, ja na starcie lalem bacterie w dawce opisanej przez producenta przez dwa tygodnie codziennie,  nie wiem co masz w systemie filtracji jakie media ja mam zawsze u siebie mega wydajnego Matrixa na którym super osiadają bakterie. No i testy trzeba robic nh4 i no2 jak tego juz nie bedzie znaczy, że biologia działa ja uzywam Jbl, Salifert przekłamuje a do ph mam elektroniczny z wymienną sondą,  używaj dobrych preparatów bo w morskim "chodzenie na skróty" zawsze się mści, pilnuj przedewszystkim kh,  ca i mg na początku żeby bufor sie nie rozjechał i używaj bogatej soli, uboga sól to lipa później trzeba lac litrami chemię zeby to uzupełnić a większość np.  pierwiastki śladowe i tak nie zmierzysz testami czego brakuje.  W bogatej soli jest wszystko , a dojrzewanie i tak będzie i tak,  i nie włączaj swiatla przynajmniej 2 tyg. W zasadzie do momentu kiedy nie ma życia w akwa. Życze powodzenia. 

Diacant

Diacant

Nie znam bakterii Aquaforestu , ja uzywam Stability Seachema ale można uzyc tez Microba Lift - Specjal Blenda i Night Out to jeden system (bakterie i pożywka)  Stability to wszystko w jednym,  jedne i drugie u mnie działały tylko Specjal Blend ma nie ładny zapach otwierałem butelkę na balkonie, ja na starcie lalem bacterie w dawce opisanej przez producenta przez dwa tygodnie codziennie,  nie wiem co masz w systemie filtracji jakie media ja mam zawsze u siebie mega wydajnego Matrixa na którym super osiadają bakterie. No i testy trzeba robic nh4 i no2 jak tego juz nie bedzie znaczy, że biologia działa ja uzywam Jbl, Salifert przekłamuje a do ph mam elektroniczny z wymienną sondą 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.