a czasem nie jak większa średnica rury tym słup wody jest cięższy ? a zawór zwrotny przy pompie moim zdaniem wielce by jej nie ograniczał tylko pomógł, bo mówię tutaj o takim właśnie na zasadzie kulki nie sprężynki a pompa nie musiała by zaciągać całej wody z powrotem w wypadku np braku prądu, i nie wiem jak to jest ale np, gdy jest pompa głębinowa która jest słaba to bez zaworu zwrotnego czasem nawet nie ma siły popchnąć wody, wydaje mi się że po prostu gdy jest zwrotny zawór wirnik ma lżej bo tylko dopycha wodę a nie ją pcha i dodatkowo zabezpieczyło by to gdyby np sump miał się przelać, woda by się nie cofnęła z akwarium w wypadku braku zasilania, ale może faktycznie nie mam racji tak tylko głośno myślę poprawcie jak ktoś jest pewien
Historia edycji
a czasem nie jak większa średnica rury tym słup wody jest cięższy ? a zawór zwrotny przy pompie moim zdaniem wielce by jej nie ograniczał bo mówię tutaj o takim właśnie na zasadzie kulki nie sprężynki a pompa nie musiała by zaciągać całej wody z powrotem w wypadku np braku prądu, i dodatkowo zabezpieczyło by to gdyby np sump miał się przelać, woda by się nie cofnęła z akwarium w wypadku braku zasilania, ale może faktycznie nie mam racji tak tylko głośno myślę poprawcie jak ktoś jest pewien
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.