Skocz do zawartości

Historia edycji

tomo88

tomo88

Z tymi zwierzętami przekopującymi piasek mam inne doświadczenia. Mimo babki kopiącej, 2 sztuk stromubsa, sand dolara piasek pozostawia wiele do życzenia. Raz w tygodniu przy podmiance, delikatnie odmulam. Systematyczność to podstawa. Z drugiej strony masz świeży zbiornik, wysokie PO4, nie dziw się takim stanem rzeczy. Akwarium musi dojrzeć, więc nie wkładaj nowego życia do akwarium dopóki parametry się nie ustabilizują.  Troszkę się pospieszyłeś z życiem w akwarium.

Mierzyłeś NO2 i NH4?

tomo88

tomo88

Na początek spróbuj zaciemnić akwa na 48h, później jeśli nie pomoże spróbuj chemii. Z tymi zwierzętami przekopującymi piasek mam inne doświadczenia. Mimo babki kopiącej, 2 sztuk stromubsa, sand dolara piasek pozostawia wiele do życzenia. Raz w tygodniu przy podmiance, delikatnie odmulam. Systematyczność to podstawa. Z drugiej strony masz świeży zbiornik, wysokie PO4, nie dziw się takim stanem rzeczy. To normalne. Troszkę się pospieszyłeś z życiem w akwarium.

tomo88

tomo88

Na początek spróbuj zaciemnić akwa na 48h, później jeśli nie pomoże spróbuj chemii. Z tymi zwierzętami przekopującymi piasek mam inne doświadczenia. Mimo babki kopiącej, 2 sztuk stromubsa, sand dolara piasek pozostawia wiele do życzenia. Raz w tygodniu przy podmiance, delikatnie odmulam. Systematyczność to podstawa.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.