Skocz do zawartości

Historia edycji

Diodon

Diodon

Nie interesuja mnie glupkowate pachnace zazdroscia wywody, maruisza i dadario .Pytam sie milych fachowcow i dostaje poprawna odpowiedz.Jestem w dziale AMATOROW NOWICJUSZY nie zauwazyliscie ??? !!!!!!!!!!! wiec pytam,a to na jaka banke mnie stac - to nie wasza sprawa,jeden jezdzi maluchem drugi mercedesem i co do tego caloksztaltu ma litraz ? i ilosc wydanych na to pieniadzy ? Kupilem duza banke bo pasowala mi na komode i sie zonce podobalo.Raptem rok temu zaczalem sie uczyc jak i co.......jestem gostkiem z rocznym doswiadczeniem i nie bede szedl na studie w tej kwestii - wole zapytac a Wy podobniez chcecie takim pomoc,,ale ale typowa polska zawisc...zj***c a za co ??? przeciez GRZECZNIE pytam z pelnym szacunkiem....Nie kazdy kierowca musi byc mechanikiem to oda do dario....Oboje nie dodaliscie do tematu ZADNEJ MADROSCI z,ktorej by nowicjusz zkozystal ... tylko sarkazm,zawisc i dogryzki...obciach wiecie..........wiec panowie nie piszcie swoich dokuczliwych wywodow do mnie bo to akurat Technologie  znacie dobrze,ale ja znam wiele innych zagadnien i z Was nie drwie wiec prosba - masz beszczelnie kogos obrazac to pluj innym,bo mnie Wasze obelgi nie interesuja - cenie pomoc ludzi - znawcow na poziomie.

Z pelnym szacunkiem

Diodon

15 godzin temu, dla syna napisał:

Zalecane dawkowanie: codziennie 0,5-1 ml na 100 litrów.

Zastosowanie BIObasic znacząco zwiększa wydajność skimmera. 

Zalecamy stosowanie BIObasic tylko w połączeniu ze skimmerem.

Jeśli osiągnięte zostanie pożądane stężenie składników odżywczych lub widoczne osady bakterii na skale, należy zmniejszyć dawkę o połowę.

Ale powtarzam jak masz awarie odpieniacza i dodatkowo jest za mały  to bym tego nie podawal. Faktycznie bakterii nie trzeba lac bo to zestaw bakterii z pozywką. Może dojść do nadmiernego namnozenia bakterii i udusi zbiornik. A szkoda by było mieć 1000l zupy. 

Ten odpieniacz jest wystarczajacy. Rozumiem że wymiary jego są Ci znane i masz możliwość jego zamontowania. 

witaj - Odpieniacz----czy on jest montowany w szawce pod aqua czy w technicznej beczce - na mokro ?

Diodon

Diodon

Nie interesuja mnie glupkowate pachnace zazdroscia wywody, maruisza i dadario .Pytam sie milych fachowcow i dostaje poprawna odpowiedz.Jestem w dziale AMATOROW NOWICJUSZY nie zauwazyliscie ??? !!!!!!!!!!! wiec pytam,a to na jaka banke mnie stac - to nie wasza sprawa,jeden jezdzi maluchem drugi mercedesem i co do tego caloksztaltu ma litraz ? i ilosc wydanej na to pieniadzy ? Kupilem duza banke bo pasowala mi na komodzie i sie zonce podobalo.Raptem rok temu zaczalem sie uczyc jak i co.......jestem gostkiem z rocznym doswiadczeniem i nie bede szedl na studie w tej kwestii - wole zapytac a Wy podobniez chcecie takim pomoc,,ale ale typowa polska zawisc...zj***c a za co ??? przeciez GRZECZNIE pytam z pelnym szacunkiem....Nie kazdy kierowca musi byc mechanikiem to oda do dario....Oboje nie dodaliscie do tematu ZADNEJ MADROSCI z,ktorej by nowicjusz zkozystal ... tylko sarkazm,zawisc i dogryzki...obciach wiecie..........wiec panowie nie piszcie swoich dokuczliwych wywodow do mnie bo to akurat Technologie  znacie dobrze,ale ja znam wiele innych zagadnien i z Was nie drwie wiec prosba - masz beszczelnie kogos obrazac to pluj innym,bo mnie Wasze obelgi nie interesuja - cenie pomoc ludzi - znawcow na poziomie.

Z pelnym szacunkiem

Diodon

3 godziny temu, dla syna napisał:

Zalecane dawkowanie: codziennie 0,5-1 ml na 100 litrów.

Zastosowanie BIObasic znacząco zwiększa wydajność skimmera. 

Zalecamy stosowanie BIObasic tylko w połączeniu ze skimmerem.

Jeśli osiągnięte zostanie pożądane stężenie składników odżywczych lub widoczne osady bakterii na skale, należy zmniejszyć dawkę o połowę.

Ale powtarzam jak masz awarie odpieniacza i dodatkowo jest za mały  to bym tego nie podawal. Faktycznie bakterii nie trzeba lac bo to zestaw bakterii z pozywką. Może dojść do nadmiernego namnozenia bakterii i udusi zbiornik. A szkoda by było mieć 1000l zupy. 

Ten odpieniacz jest wystarczajacy. Rozumiem że wymiary jego są Ci znane i masz możliwość jego zamontowania. 

witaj - Odpieniacz----czy on jest montowany w szawce pod aqua czy w technicznej beczce - na mokro ?

Diodon

Diodon

Nie interesuja mnie glupkowate pachnace zazdroscia wywody, maruisza i dadario .Pytam sie milych fachowcow i dostaje poprawna odpowiedz.Jestem w dziale AMATOROW NOWICJUSZY nie zauwazyliscie ??? !!!!!!!!!!! wiec pytam,a to na jaka banke mnie stac - to nie wasza sprawa,jeden jezdzi maluchem drugi mercedesem i co do tego caloksztaltu ma litraz ? i ilosc wydanej na to pieniadzy ? Kupilem duza banke bo pasowala mi na komodzie i sie zonce podobalo.Raptem rok temu zaczalem sie uczyc jak i co.......jestem gostkiem z rocznym doswiadczeniem i nie bede szedl na studie w tej kwestii - wole zapytac a Wy podobniez chcecie takim pomoc,,ale ale typowa polska zawisc...zj***c a za co ??? przeciez GRZECZNIE pytam z pelnym szacunkiem....Nie kazdy kierowca musi byc mechanikiem to oda do dario....Oboje nie dodaliscie do tematu ZADNEJ MADROSCI z,ktorej by nowicjusz zkozystal ... tylko sarkazm,zawisc i dogryzki...obciach wiecie..........wiec panowie nie piszcie swoich dokuczliwych wywodow do mnie bo to akurat Technologie  znacie dobrze,ale ja znam wiele innych zagadnien i z Was nie drwie wiec prosba - masz beszczelnie kogos obrazac to pluj innym,bo mnie Wasze obelgi nie interesuja - cenie pomoc ludzi - znawcow na poziomie.

Z pelnym szacunkiem

Diodon

Diodon

Diodon

Nie interesuja mnie glupkowate pachnace zazdroscia wywody, maruisza i dadario .Pytam sie milych fachowcow i dostaje poprawna odpowiedz.Jestem w dziale AMATOROW NOWICJUSZY nie zauwazyliscie ??? !!!!!!!!!!! wiec pytam,a to na jaka banke mnie stac - to nie wasza sprawa,jeden jezdzi maluchem drugi mercedesem i co do tego caloksztaltu ma litraz ? i ilosc wydanej na to pieniadzy ? Kupilem duza banke bo pasowala mi na komodzie i sie zonce podobalo.Raptem rok temu zaczalem sie uczyc jak i co.......jestem gostkiem z rocznym doswiadczeniem i nie bede szedl na studie w tej kwestii - wole zapytac a Wy podobniez chcecie takim pomoc,,ale ale typowa polska zawisc...zj***c a za co ??? przeciez GRZECZNIE pytam z pelnym szacunkiem....Nie kazdy kierowca musi byc mechanikiem to oda do dario.......wiec panowie nie piszcie swoich madrosci do mnie bo to akurat znacie dobrze,ale ja znam wiele innych zagadnien i z Was nie drwie wiec prosba - masz beszczelnie kogos obrazac to pluj innym,bo mnie Wasze obelgi nie interesuja - cenie pomoc ludzi - znawcow na poziomie.

Z pelnym szacunkiem

Diodon

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.