Skocz do zawartości

Historia edycji

Lisek_chytrusek

Lisek_chytrusek

7 minut temu, Muad’Dib napisał:

Mam 2x250hqi + 4x80T5. Zmieniłem na elektroniki wkładane do lampy. Po 6m-c zauważyłem ze ciasnota i ciepło wytropiły obudowy zasilaczy ekektronicznych(firmowe Osramy). Drugi problem to statecznik elektroniczny piszczy (działa na wyższej częstotliwości niż balast indukcyjny). Przeróbka w kabelkach potrzebna ale układ się upraszcza. Jak masz miejsce to najlepiej zasilacz zewnętrzny np. Lumatek(teraz mam takie dwa zasilacze). Co do dobrow to światło daje hqi i tutaj najlepiej nie iść w wysoka temperaturę barwowa ( 12k ewentualnie 14k) ja mam 2hqi 14k + 2xt5 blue + 1xpurple + 1xspecial. Jak masz pytania to dzwon 509732296. Najważniejsze mój zawód to elektryk :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki za odpowiedź właśnie wygooglowałem, że te stateczniki które mam to są elektroniczne więc mi problem odpada. Myslałem o żarnikach 16k ale teraz się zastanowię :P

Lisek_chytrusek

Lisek_chytrusek

3 minuty temu, Muad’Dib napisał:

Mam 2x250hqi + 4x80T5. Zmieniłem na elektroniki wkładane do lampy. Po 6m-c zauważyłem ze ciasnota i ciepło wytropiły obudowy zasilaczy ekektronicznych(firmowe Osramy). Drugi problem to statecznik elektroniczny piszczy (działa na wyższej częstotliwości niż balast indukcyjny). Przeróbka w kabelkach potrzebna ale układ się upraszcza. Jak masz miejsce to najlepiej zasilacz zewnętrzny np. Lumatek(teraz mam takie dwa zasilacze). Co do dobrow to światło daje hqi i tutaj najlepiej nie iść w wysoka temperaturę barwowa ( 12k ewentualnie 14k) ja mam 2hqi 14k + 2xt5 blue + 1xpurple + 1xspecial. Jak masz pytania to dzwon 509732296. Najważniejsze mój zawód to elektryk :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki za odpowiedź właśnie wygooglowałem, że te stateczniki które mam to są elektroniczne więc mi problem odpada. Myslałem o żąrnikach 16k ale teraz się zastanowię :P

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.