Dzięki za propozycję ale prawie 500 km mam do Ciebie zorientowałem się że można kupić takie banki po 20 l i więcej za grosze więc pewnie z tym sobie poradzę. Najpierw muszę zagadać z Panem ze sklepu
Co do lampy to fajna ta ledowa.
Gdybym jednak zorganizował belkę na 2 świetlówki t5 to jakie zamontować aby uzyskać ciekawy efekt?
Co do DIY to oglądalem jakiś film na YouTube i niby nie jest to skomplikowane ale nie mam talentu do lutowania więc raczej się nie podejmę :/
Jeszcze kwestia skały, czy kupić ja w internecie np z erybka.pl czy raczej szukać w sklepach lokalnych?
znalazłem coś takiego
https://led-byt.pl/pl/p/Podstawa-PCB-48W/1108
dopasowac ledy jakie się chce i resztę co tam trzeba i moze byc fajna lampka
Mam jeszcze jeden pomysł
Mianowicie wywiercić dwa otwory w akwarium i dokleić komin z PCV. Pierwszym otworem woda będzie się wlewała do komina i w dół do niewielkiego sumpa. Drugi otwór po przeciwnej stronie zbiornika jako powrót. Koszta wzrosną ale przyznam szczerze że zamontowałem te wszystkie filtry i grzałki na ściankach i nie wygląda to dobrze :/
Dlaczego PCV ? bo najprawdopodobniej bedę mógł go wykonać na zamówienie po minimalnych kosztach.
Możliwe, że uda mi się także zbudować stelaż metalowy, na którym postawię akwarium a na dole zrobiłbym namiastkę sumpa.