Skocz do zawartości

Historia edycji

FroFo

FroFo

dodanie zdjęć

Aktualizacja...

Doszło życie:
- Euphyllia chyba glabrescens
- Caulastrea - nie najlepsza sztuka ale prawie za darmo, może powstanie
- 2 x krab czerwononogi - małe, widać niestety tylko nocą jak spacerują po skałach i piasku, ślimaki zostawiają w spokoju, szczepek nie ruszają
- Anthelia
- Clavularia na dwóch skałkach
- Rhodactis fluo zielone
- Zoa - widać już na nich dwie aiptasie, nie ruszam bo są w środku korala

Nowy sprzęt:
- automatyczna dolewka Aqua Trend Levelautomatic Eye
- lampka od @CNA polecam, profesjonalnie złożona. Zrobiłem sobie wschody/zachody.
- kamera do podglądania akwarium w czasie urlopów

Straty
Mitrax odszedł na wieczną rafę. Zaklinował się między skałkami albo był przestraszony i nie wiedział gdzie ma się schować. Pierwsza strata, nie licząc wcześniejszego korala którego dostałem z kilkoma niespodziankami.
Trochę pozmieniałem układ skał, są małe kryjówki, może na przyszłość coś to pomoże.
Snularia od kilku dni nie polipuje. Jest tak odkąd musiałem ją oderwać wraz z podstawką od skały. Czekam aż się "odbrazi".

Zdjąłem górną szybę dla lepszej wentylacji. Leję fito "easy reefs Easybooster Nano 250 ml". Po feriach dokupię żywy fito i będę lał na zmianę.
Watę w kaskadzie wymieniam 3x w tygodniu. Gąbkę zdjąłem ale zamierzam wlot do kaskady obtoczyć plastikową krateczką - żeby mi tam Sexy Shrimp nie wlatywały.
Tła na razie nie planuje, lubię oglądać szkiełko z każdej strony.

Okrzemki na piasku znikły 2 tygodnie temu, dzisiaj znów się trochę pojawiło, może przez to, że zmniejszyłem cyrkulację w kaskadzie (trochę kręciło Caulastre'ą). Znów ustawiłem kaskadę na 100%.

W planach:
- Gobiodon Okinawae M x1,
- krewetka Sexy Shrimp x2
- mała krewetka czyszcząca
- mała krewetka na aiptasie

up4oq5L.jpg

fa8zyMN.jpg

wC3GVx9.jpg

ZSc7LQA.jpg

F405A0R.jpg

M2nMTTY.jpg

LsFCx9U.jpg

FroFo

FroFo

Aktualizacja...

Doszło życie:
- Euphyllia chyba glabrescens
- Caulastrea - nie najlepsza sztuka ale prawie za darmo, może powstanie
- 2 x krab czerwononogi - małe, widać niestety tylko nocą jak spacerują po skałach i piasku, ślimaki zostawiają w spokoju, szczepek nie ruszają
- Anthelia
- Clavularia na dwóch skałkach
- Rhodactis fluo zielone
- Zoa - widać już na nich dwie aiptasie, nie ruszam bo są w środku korala

Nowy sprzęt:
- automatyczna dolewka Aqua Trend Levelautomatic Eye
- lampka od @CNA polecam, profesjonalnie złożona. Zrobiłem sobie wschody/zachody.
- kamera do podglądania akwarium w czasie urlopów

Straty
Mitrax odszedł na wieczną rafę. Zaklinował się między skałkami albo był przestraszony i nie wiedział gdzie ma się schować. Pierwsza strata, nie licząc wcześniejszego korala którego dostałem z kilkoma niespodziankami.
Trochę pozmieniałem układ skał, są małe kryjówki, może na przyszłość coś to pomoże.
Snularia od kilku dni nie polipuje. Jest tak odkąd musiałem ją oderwać wraz z podstawką od skały. Czekam aż się "odbrazi".

Zdjąłem górną szybę dla lepszej wentylacji. Leję fito "easy reefs Easybooster Nano 250 ml". Po feriach dokupię żywy fito i będę lał na zmianę.
Watę w kaskadzie wymieniam 3x w tygodniu. Gąbkę zdjąłem ale zamierzam wlot do kaskady obtoczyć plastikową krateczką - żeby mi tam Sexy Shrimp nie wlatywały.
Tła na razie nie planuje, lubię oglądać szkiełko z każdej strony.

Okrzemki na piasku znikły 2 tygodnie temu, dzisiaj znów się trochę pojawiło, może przez to, że zmniejszyłem cyrkulację w kaskadzie (trochę kręciło Caulastre'ą). Znów ustawiłem kaskadę na 100%.

W planach:
- Gobiodon Okinawae M x1,
- krewetka Sexy Shrimp x2
- mała krewetka czyszcząca
- mała krewetka na aiptasie

up4oq5L.jpg

fa8zyMN.jpg

wC3GVx9.jpg

ZSc7LQA.jpg

F405A0R.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.