Witam wszystkich,
W związku z przeprowadzką poprzedni zbiornik przestał istnieć końcem 2015 roku. Ale jak wszystkim wiadomo nie jest lekko się wyleczyć z uzależnienia jakim jest akwarystyka i w ten o to sposób od 23,12,2017 jestem znów szczęśliwym posiadaczem solniczki. Tym razem jak w tytule zawitała kosteczka Dennerle nano marinus cube 30L.
Zbiorniczek wystartowal na zestawie producenta ale wydaje mi się ze ten BioCirculator 4w1 nie jest najciekawszym rozwiązaniem i w niedalekiej przyszłości zastąpie go kaskada również po to aby pozbyć się jak najbardziej sprzętu widocznego w akwarium. Pozostały osprzęt sprawia dobre wrażenie, generalnie fajny zestawik za niewielką kaske
W zbiorniku wyladowalo 3kg piasku dennerle dołączone w zestawie, zakupilem również 3kg żywej skały oraz 30 litrów wody ze sklepu
Oczywiście zakupiłem również filtr RO bo nie uśmiecha mi się bieganie z pojemnikami stale do sklepu. Wyposazylem się również w dolewke Hydor Smart level control + mała pompa
Testów jak narazie brak, dojdą w niedalekiej przyszlosci jedyną wartość jaką do tej pory sprawdziłem to zasolenie które mam w granicach 1.024 i temperatura 25,5 ○c
Teraz nie pozostaje mi nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i obserwować jak zachowuje się zbiorniczek
A wygląda to tak
aa i okleilem górna krawędź akwarium okleiną do okien co by poziom wody nie żucał się w oczy