Skocz do zawartości

Historia edycji

bober6662

bober6662

Czyli reasumując, testy są bez sensu (ogólnie ICP) bo sprawiają nam więcej kłopotów niż my sami grzebiac w zbiorniku. Podstawowe testy kilka lat temu były ok, potrafiły kilka zbiorników z pl. Pokazać na zagranicznych forach i zrobić z nich totm.

Dlaczego teraz tak bardzo wierzymy technologi niż własnym doświadczeniom... 

Po co robić testy za kilkadzisiat zł. Skoro są one w miarę dokładne a nie super dokładne? 

Miałem to spróbować, ale... 

Jezeli mam kh 7,a test pokaże że mam 9,albo ca mam 390 a test pokaże że mam 420 to co mam nagle robić młyn w akwarium i zmieniać parametry do tych które chciał bym mieć? 

Moim zdaniem to zwykla strata kasy. 

Rozumieć swoje akwarium bez super testu. 

Jak xenia  schodzi =za mało jodu, 

Jak ciemniejsze acry za dużo potasu... 

I tak można długo. 

A to że nie wiem ile mam aktualnie dziwnych pierwiastków od których nazw tylko głowa boli, to lepiej dla mnie i zbiornika. Bo pewnie bym zaczął kombinować. 

bober6662

bober6662

Czyli reasumując, testy są bez sensu bo sprawiają nam więcej kłopotów niż my sami grzebiac w zbiorniku. Podstawowe testy kilka lat temu były ok, potrafiły kilka zbiorników z pl. Pokazać na zagranicznych forach i zrobić z nich totm.

Dlaczego teraz tak bardzo wierzymy technologi niż własnym doświadczeniom... 

Po co robić testy za kilkadzisiat zł. Skoro są one w miarę dokładne a nie super dokładne? 

Miałem to spróbować, ale... 

Jezeli mam kh 7,a test pokaże że mam 9,albo ca mam 390 a test pokaże że mam 420 to co mam nagle robić młyn w akwarium i zmieniać parametry do tych które chciał bym mieć? 

Moim zdaniem to zwykla strata kasy. 

Rozumieć swoje akwarium bez super testu. 

Jak xenia  schodzi =za mało jodu, 

Jak ciemniejsze acry za dużo potasu... 

I tak można długo. 

A to że nie wiem ile mam aktualnie dziwnych pierwiastków od których nazw tylko głowa boli, to lepiej dla mnie i zbiornika. Bo pewnie bym zaczął kombinować. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.