pepedu Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Właśnie będę startował nowy zbiornik, w obiegu ok 300l, sucha skała 20kg, DSB Planuję zastosować bakterie Equo Bio-Start 3, jednak instrukcja nie jest dla mnie jasna, prośba o informację których bakterii ile i kiedy dawkować. Mam zestaw z 24 ampułkami. Kombinuję tak: Pierwsze Bacterya - wszystkie 6 amp. Po tygodniu: Bio-Extra po 1apm. dziennie (wyjdzie 6 dni), oraz Bio-Alganex po 3amp. co tydzień (czy co dziennie?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KAJTO Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 Ja bym dał co tydzień. A do DSB daj aktywator w kapsułkach tej samej firmy z 10 szt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepedu Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2018 Dzięki za odpowiedź, użyłem tak Pierwsze Bacterya - wszystkie 6 amp. Po tygodniu: Bio-Extra po 1apm. i Bio-Alganex po 3 amp. co drugi dzień Teraz po 16 dniach mam NO2 - 0, NH - 0, NO3-10ppm, PO4 - 0,3ppm. NO2 i NH traktuję jako wartości bardzo przybliżone bo testy mam już leciwe ale i tak bakterie zadziałały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach