Skocz do zawartości

Historia edycji

Nalesnick

Nalesnick

Ruszyły pierwsze prace. Zamontowałem żywicę do filtra RO wymieniłem prefiltry i pierwsze testy wypadły aż za dobrze.

Po RO woda ma   7 ppm a po DI   0 ppm - szczególnie cieszy to co po osmozie bo wiadomo, że 5 l żywicy musi zrobić robotę.

1zb8b5w.jpg

Zrobiłem też tesr 5-cioletniego CX 5 i tu nie wyszło dobrze i ciężko się było spodziewać dobrego wyniku. CX 5 wywietrzał - nie klei.  :(   A to w pudle to Marco Rocks - dość duże kawałki - trzeba będzie się wrócić do pewnej ery. ;) 

2s8pw0m.jpg

W sobotę przywiozłem akwa z eRybki. Muszę dołożyć grzebień a stelaż został do małych uzupełnień. Ustawiłem lampę na akwa i pierwszy test świecenia wypadł pozytywnie. Akwa ma oklejoną tylną szybę niebieską folią i są na niej jakieś białe "mazy". Mają zniknąć - oby.

1rpwly.jpg

Tyle na dzisiaj.

Nalesnick

Nalesnick

Ruszyły pierwsze prace. Zamontowałem żywicę do filtra RO wymieniłem prefiltry i pierwsze testy wypadły aż za dobrze.

Po RO woda ma   7 ppm a po DI   0 ppm - szczególnie cieszy to co po osmozie bo wiadomo, że 5 l żywicy musi zrobić robotę.

1zb8b5w.jpg

Zrobiłem też tesr 5-cioletniego CX 5 i tu nie wyszło dobrze i ciężko się było spodziewać dobrego wyniku. CX 5 wywietrzał - nie klei.  :( 

2s8pw0m.jpg

W sobotę przywiozłem akwa z eRybki. Muszę dołożyć grzebień a stelaż został do małych uzupełnień. Ustawiłem lampę na akwa i pierwszy test świecenia wypadł pozytywnie. Akwa ma oklejoną tylną szybę niebieską folią i są na niej jakieś białe "mazy". Mają zniknąć - oby.

1rpwly.jpg

Tyle na dzisiaj.

Nalesnick

Nalesnick

Zrobiłem też tesr 5-cioletniego CX 5 i tu nie wyszło dobrze i ciężko się było spodziewać dobrego wyniku. CX 5 wywietrzał - nie klei.  :( 

W sobotę przyjechało akwa z eRybki. Muszę dołożyć grzebień a stelaż został do małych uzupełnień. Ustawiłem lampę na akwa i pierwszy test świecenia wypadł pozytywnie. Akwa ma oklejoną tylną szybę niebieską folią i są na niej jakieś białe "mazy". Mają zniknąć - oby.

Tyle na dzisiaj.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.