Skocz do zawartości

Historia edycji

Nalesnick

Nalesnick

Dam nową odpowiedź bo ile można edytować ;)  

Dzień 125   środa   20.06.2018

zasolenie 35 ppt (leciutko powyżej)
kH -      9,6  (było 9,4) 
Mg - 1485 (było 1485) 
Ca -    450   (było 430) -  podniosło się o 20  - dawkuje balling z 12 x 4 ml i chyba ciachnę po 1 ml w dół

NO3 - 0,5

PO4 - 0,00 MI

I dalej zachodzę w głowę skąd ogniska cyjano i to takie spore?

Wirki niestety pozostały po ostatniej kuracji ale jest ich zdecydowanie mniej. Wczoraj zaskoczył w końcu odpieniacz, ale po dodaniu Prodibio reefbooster znów nie pienił więc wyłączyłem na noc. Skarpetę podłączyłem pod wylot z filtra biopellet - wiem że niekoniecznie tam gdzie trzeba ale na spływie nie mam miejsca by ją tam wciskać, a szczególnie by wyjmować. Musiałbym ciąć rury i rozkręcać do zdejmowania.  Stwierdziłem, ze jak ma się coś złapać w skarpetę to i złapie się po biopelletach. 

Z innych rzeczy - podtopił mi się termostat i timer - dwa w jednym Aquela. Podsusze i jeszcze spróbuje, ale chyba padł. Szkoa, bo fajna rzecz to była.

Przedwczoraj też "porozsadzalem" trochę korali - tych które żyły. 

I najważniejsze - wczoraj przyjechały:

1.  Pseudocheilinus hexataenia - mam nadzieję, że popróbuje wirków.

2. Acanthurus pyroferus - śliczny chociaż malutki pokolec - 4-5 cm.

3. Acanthurus tennentii - koło 8 cm

Rybki następnego dnia rano miały się dobrze, więc kolejny raz liczę, że może teraz będzie już dobrze.

Nalesnick

Nalesnick

Dam nową odpowiedź bo ile można edytować ;)  

Dzień 123   środa   20.06.2018

zasolenie 35 ppt (leciutko powyżej)
kH -      9,6  (było 9,4) 
Mg - 1485 (było 1485) 
Ca -    450   (było 430) -  podniosło się o 20  - dawkuje balling z 12 x 4 ml i chyba ciachnę po 1 ml w dół

NO3 - 0,5

PO4 - 0,00 MI

I dalej zachodzę w głowę skąd ogniska cyjano i to takie spore?

Wirki niestety pozostały po ostatniej kuracji ale jest ich zdecydowanie mniej. Wczoraj zaskoczył w końcu odpieniacz, ale po dodaniu Prodibio reefbooster znów nie pienił więc wyłączyłem na noc. Skarpetę podłączyłem pod wylot z filtra biopellet - wiem że niekoniecznie tam gdzie trzeba ale na spływie nie mam miejsca by ją tam wciskać, a szczególnie by wyjmować. Musiałbym ciąć rury i rozkręcać do zdejmowania.  Stwierdziłem, ze jak ma się coś złapać w skarpetę to i złapie się po biopelletach. 

Z innych rzeczy - podtopił mi się termostat i timer - dwa w jednym Aquela. Podsusze i jeszcze spróbuje, ale chyba padł. Szkoa, bo fajna rzecz to była.

Przedwczoraj też "porozsadzalem" trochę korali - tych które żyły. 

I najważniejsze - wczoraj przyjechały:

1.  Pseudocheilinus hexataenia - mam nadzieję, że popróbuje wirków.

2. Acanthurus pyroferus - śliczny chociaż malutki pokolec - 4-5 cm.

3. Acanthurus tennentii - koło 8 cm

Rybki następnego dnia rano miały się dobrze, więc kolejny raz liczę, że może teraz będzie już dobrze.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.