solo Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2018 ja odłączałem od zasilania i wciskałem feed - nic to nie zmieniało ,zasilanie nie ma nic do rzeczy ,stabilizuje ja zasilacz 24v a w moim przypadku pracuje jeszcze na stabilizatorze ..te pompy to tani badziew [emoji14] jakie pieniądze taka pompa [emoji4] i trzeba się nauczyć z tym żyć .. Mam DCP 5000 i DCP 10000.Obydwie pracują na ok 50%.Z moich obserwacji wynika, że zwyczajnie z czasem się brudzą i ich wydajność spada. Może być tak, że przy ponownym uruchomieniu ich moc na krótki czas wzrośnie o jakieś 1-3%, ale za jakiś czas się usyabilizuje i wróci do poprzedniej wydajności. Stąd trzeba co jakiś czas zwiększyć moc o jakiś 1%. DCP po roku pracy wyczyściłem i musiałem zmniejszyć moc o ok 10%! :-) Te pompy nie pracują stabilnie na niskich obrotach. Specjalnie kupuję dużo mocniwjsze niż potrzebuję i nie używam też ich na 100%, by ich nie żyłować, a przez to zwiększyć ich trwałość. DCP 5000 ma już prawie 2 lata i (odpukać) nie mam z nią żadnych problemów :-)Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach