Skocz do zawartości

Historia edycji

Mozart

Mozart

Witam

Obserwując Twoje akwarium (oraz akwarysty z YouTuba o nicku Aqua Amator), dochodzę do wniosku, że adsorbery potrafią zdziałać cuda (np. 0,5 l matrixa seachem i 100 g fosfoguarda).

Całe oczekiwanie na zakończenie dojrzewania (czasami nawet miesiące), stają się powoli nieaktualne.

Wydawało mi się, że przy małym zbiorniku do filtracji wystarczy skała i odpieniacz (oczywiście nie zapominając o świetle, cyrkulacji i podmianach).

Na swoim przykładzie stwierdzam, że się myliłem.

Kalkulując koszt zakupu złoża raz na pół roku i wygody, zalety płynące z posiadania trochę trudniejszych korali wydają się bardzo kuszące.

Wiele osób zarzuca zbyt szybkie wkładanie życia, wróży katastrofę, ale ewidentnie widać zmianę kierunku w tym hobby (skracanie czasu). 

Mozart

Mozart

Witam

Obserwując Twoje akwarium (oraz akwarysty z YouTuba o nicku Aqua Amator), dochodzę do wniosku, że adsorbery potrafią zdziałać cuda (np. 0,5 l matrixa seachem i 100 g fosfoguarda).

Całe oczekiwanie na zakończenie dojrzewania (czasami nawet miesiące), staję się powoli nieaktualne.

Wydawało mi się, że przy małym zbiorniku do filtracji wystarczy skała i odpieniacz (oczywiście nie zapominając o świetle, cyrkulacji i podmianach).

Na swoim przykładzie stwierdzam, że się myliłem.

Kalkulując koszt zakupu złoża raz na pół roku i wygody, zalety płynące z posiadania trochę trudniejszych korali wydają się bardzo kuszące.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.