Skocz do zawartości

Historia edycji

AmonS

AmonS

co do piasku jak znajdziesz pink w tej samej cenie co biały to warto... ciekawie wyglądają z bliska te drobinki różowe ;) Ja na zbiornik o dnie 120/40 dałem 1 worek 9,07 + kupiłem odrobinę żwirku koralowego drobnego i średniego i wyszło dobrze i naturalnie. Z resztą masz tu jak to u mnie wyszło:

Co do odpieniacza to tunze 9004 na miękkie spoko da radę aczkolwiek poszukałbym czegoś mocniejszego i raczej z używek. Ostatnio na forum były wystawiane i 9006 i 9012 jakaś i ceny były jak za nową 9004 albo i mniejsze ;) 

Co do wody to niby wlałem te 10-15l z podmianki ale w sumie sam nie wiem po co O.o? XD

Pompa do ballinga nie musi być pierwszym zakupem ;) chyba że chcesz się na przyszłość przygotować :D Zamiast niej albo do zestawu dorzuć sobie jakieś podstawowe testy ;) 

Co do falowników z AN nie podpowiem ale skoro mają 8k wydajności to raczej polecłbym sw-8 od jebao... w erybce są w dobrej cenie:

https://erybka.pl/product-pol-15750-Jebao-Jecod-SW-8.html

Pozdrawiam,
Maks

AmonS

AmonS

co do piasku jak znajdziesz pink w tej samej cenie co biały to warto... ciekawie wyglądają z bliska te drobinki różowe ;) Ja na zbiornik o dnie 120/40 dałem 1 worek 9,07 + kupiłem odrobinę żwirku koralowego drobnego i średniego i wyszło dobrze i naturalnie. Z resztą masz tu jak to u mnie wyszło:

Co do odpieniacza to tunze 9004 na miękkie spoko da radę aczkolwiek poszukałbym czegoś mocniejszego i raczej z używek. Ostatnio na forum były wystawiane i 9006 i 9012 jakaś i ceny były jak za nową 9004 albo i mniejsze ;) 

Co do wody to niby wlałem te 10-15l z podmianki ale w sumie sam nie wiem po co O.o? XD

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.