Skocz do zawartości

Historia edycji

PanKleks

PanKleks

Witam

Na wstępie chciałbym zaznaczyć ze nie mam żadnego doświadczenia w budowaniu ani w prowadzeniu akwarium morskiego, ale jestem nimi zauroczony i chciałbym zacząć pomału kompletować niezbędny sprzęt. Posiadam od wielu lat akwarium słodkie ale tak raczej rekreacyjnie:P.  W akwarium chciałbym mieć korale miękkie, twarde, kilka rybek rozgwiazdę, jakieś krewetki i może ślimaki . Uprzejmie proszę o rady i wskazówki. 

Sprzęt:

1. Akwarium 60x50x50 / 70x60x50 szkło opti white

2. Pompa obiegowa Jebao DCS-3000/4000

3. Pompa cyrkulacyjna jebao rw-4/8 (na początek jedna z czasem jeśli będzie potrzeba to dokupię druga)

4. Odpieniacz białek Bubble-magus curve 3/5

5. Oświetlenie Qube 50 lub zrobię coś sam 

6. Sump 3/4 komory + media filtracyjne bardzo proszę o pomoc kogoś doświadczonego nie miałem nigdy do czynienia z takim filtrem

7. komin zewnętrzny gdzie z boku czy z tyłu jakiej wielkości?

8. Filtr do wytwarzania wody osmotycznej  Easy Line 90 jakaś inna propozycja??

9. żywa skala czy sucha?? żywy piasek czy suchy??

Uprzejmie proszę o rady i wskazówki jak dobrze zacząć przygodę z akwarium morskim.

PanKleks

PanKleks

Witam

Na wstępie chciałbym zaznaczyć ze nie mam żadnego doświadczenia w budowaniu ani w prowadzeniu akwarium morskiego, ale jestem nimi zauroczony i chciałbym zacząć pomału kompletować niezbędny sprzęt. Posiadam od wielu lat akwarium słodkie ale tak raczej rekreacyjnie:P.  W akwarium chciałbym mieć korale miękkie, twarde, kilka rybek rozgwiazdę, jakieś krewetki i może ślimaki . Uprzejmie proszę o rady i wskazówki. 

Sprzęt:

1. Akwarium 60x50x50 / 70x60x50 szkło opti white

2. Pompa obiegowa Jebao DCS-3000/4000

3. Pompa cyrkulacyjna jebao rw-4/8 (na początek jedna z czasem jeśli będzie potrzeba to dokupię druga)

4. Odpieniacz białek Bubble-magus curve 3/5

5. Oświetlenie Qube 50 lub zrobię coś sam 

6. Sump 3/4 komory + media filtracyjne bardzo proszę o pomoc kogoś doświadczonego nie miałem nigdy do czynienia z takim filtrem

7. komin zewnętrzny gdzie z boku czy z tyłu jakiej wielkości?

8. Filtr do wytwarzania wody osmotycznej  Easy Line 90 jakaś inna propozycja??

Uprzejmie proszę o rady i wskazówki jak dobrze zacząć przygodę z akwarium morskim.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.