Skocz do zawartości

Historia edycji

bobek

bobek

Jeszcze raz to zaktualizowałem, HELP - ktoś może korzysta z zewnętrznego odpieniacza ? Według mnie ta wersja jest ok, nie widzę tutaj żadnych problemów.

5a7ac8bd86044_Akwariumv2.thumb.jpg.e06f96d0b00b796549d8daabb9554cfc.jpg

bobek

bobek

Jeszcze raz to zaktualizowałem, HELP - ktoś może korzysta z zewnętrznego odpieniacza ? Według mnie ta wersja jest ok, nie widzę tutaj żadnych problemów.5a7ac8bd86044_Akwariumv2.thumb.jpg.e06f96d0b00b796549d8daabb9554cfc.jpg

Akwarium.jpg

bobek

bobek

19 godzin temu, bobek napisał:

Zarzucam mały update. Schemat aktualnie jest taki

Akwarium.thumb.jpg.8e5de2a846b463a0973887eecee4d225.jpg

Rozrysowałem zaplecze i rozmieszczenie zbiorników na półkach. Mam też plan na odpieniacz, to Deltec AP702 podłączony zewnętrznie. Odpieniacz zasilany ze spływu ze zbiornika głównego i szczepkarium. Zbiornik główny zasilany z pompy z sumpa (najprawdopodobniej będą dwie oddzielne pompy), dodatkowa pompa do zasilania dsb ze zwrotu ze zbiornika i odpieniacza. Popatrzy ktoś na to ? Dzięki :)

Chociaż teraz patrzę na to i sam nie wiem

• czy zwrot ze szczepkarium nie będzie cofał zwortu ze zbiornika głównego
  • czy nie lepiej zwrot z dsb przesunąć do gółwnej komory sumpa - może być problem z poziomem wody dla dolewki w komorze pompy

Ehh, niby to proste a nie jest ...

Jeszcze raz to zaktualizowałem, HELP - ktoś może korzysta z zewnętrznego odpieniacza ? Według mnie ta wersja jest ok, nie widzę tutaj żadnych problemów.5a7ac8bd86044_Akwariumv2.thumb.jpg.e06f96d0b00b796549d8daabb9554cfc.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.