Skocz do zawartości

Historia edycji

Ura

Ura

19 minut temu, TMK napisał:

Jak napisałeś usunie.   A nie rozłoży.

W pierwszej chwili chciałam kupić, ale po przeczytaniu opisu, zaczełam sie bać, że produkcja i produkt może być równie profesjonalny jak opis. 

Trochę podejrzewam, że moze być to wina polskiego tłumacza, dostał jakąs kartę z badaniami, certyfikatem dopuszczenia itp i tak niechlujnie przetłumaczył nie mając zielonego pojecia o  chemii i  fizyce.  Myślę,że jeżeli ktoś dobrze zna angielski i zobaczy opis oryginalny to może się wyjaśni.

W sumie to fakt bakterie nam rozłożą amoniak na No2 a No2 na No3 - ale to się dzieje nawet na węglu aktywowanym, nie trzeba super ekstra wkładu.

Trzeba by przeczytać co jest napisane w oryginalnej instrukcji, ja używałem pochłaniaczy Po4 na bazie glinu, i na bazie żelaza oba maja tą wadę że trzeba stosować małe ilości i bardzo często zmieniać, inaczej po zapchaniu się złoża następuje gwałtowny skok Po4, perfidnie zaraz przed wymianą na nową partię - korale tego nie lubią, więc trzeba często wymieniać - a to kosztuje. 

EDIT: czytam teraz na stronce ten opis to tam jest też srebro - które jest toksyczne dla organizmów wodnych, oraz bakteriobójcze - nano srebro, magnez, Ca - słowem wszystko - nie trzyma się to kupy i wg mnie jest to marketingowy bełkot, te wszystkie kulki granulki to to samo spieniona krzemionka jak siporax tylko z wielkimi otworami, pomalowana na różne kolory barwnikiem (barwione w masie) . Hobbystycznie zajmuje się ceramiką i trochę szkłem i widzę co widzę a to że dodali Ca czy Mg ..  węglan wapnia jest topnikiem w procesach produkcyjnych szkła  SLS ( silica lime soda ) czyli krzemionka, węglan wapnia, soda oczyszczona, no i mamy szkło spieniają je czymś i gotowe. 

te wszystkie bio wkłady syntetyczne są podobne na bazie szkła spienionego, kilka jest na bazie naturalnego pumeksu, a tak to różnią się sposobem spieniania i uzyskanych porów i tyle. 

Ura

Ura

2 minuty temu, TMK napisał:

Jak napisałeś usunie.   A nie rozłoży.

W pierwszej chwili chciałam kupić, ale po przeczytaniu opisu, zaczełam sie bać, że produkcja i produkt może być równie profesjonalny jak opis. 

Trochę podejrzewam, że moze być to wina polskiego tłumacza, dostał jakąs kartę z badaniami, certyfikatem dopuszczenia itp i tak niechlujnie przetłumaczył nie mając zielonego pojecia o  chemii i  fizyce.  Myślę,że jeżeli ktoś dobrze zna angielski i zobaczy opis oryginalny to może się wyjaśni.

W sumie to fakt bakterie nam rozłożą amoniak na No2 a No2 na No3 - ale to się dzieje nawet na węglu aktywowanym, nie trzeba super ekstra wkładu.

Trzeba by przeczytać co jest napisane w oryginalnej instrukcji, ja używałem pochłaniaczy Po4 na bazie glinu, i na bazie żelaza oba maja tą wadę że trzeba stosować małe ilości i bardzo często zmieniać, inaczej po zapchaniu się złoża następuje gwałtowny skok Po4, perfidnie zaraz przed wymianą na nową partię - korale tego nie lubią, więc trzeba często wymieniać - a to kosztuje. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.