Dnia 13.02.2018 o 23:08, BzykU napisał:O kris to może być to .
Tylko pytania: zęby wyciąć w kwadrat czy tak jak trójkąt ? np: _I-I_ czy może /\ czy /=|
A drugie: jak hds-em kręcić rurą (zawinąć pas transportowy na rure a potem ściągając ostatnie ramie kręcić rurą czy jak ?)
Na rurze wycinaliśmy zęby w koło jak na tarczy z piły.
A z tym kręceniem to nie wiem jakiego masz hds-a bardzo dobrze sprawdza się hds z obrotowym zawiesiem .Pas transportowy zaczepiasz z jednej strony wideł ,owijasz parę razy rurę w jedną stronę i mocujesz z drugiej strony wideł, kręcisz w tą samą stronę coś nawijał , pas się zacznie zaciskać i w końcu kręcić rura. Jest to do zrobienia ,ale jak wiadomo, sytuacja sytuacji nigdy nie jest równa , więc zawsze trzeba pogłówkować by z problemu wyjść .
To co opisujesz ,wygląda na warstwę ,na jaka natrafiłem przy budowie swojego domu.W jednym narożniku domu na głębokości 2m natrafiłem na 10-15cm warstwę gliny z żwirkiem ,
Wykonanie wykopu pod ławy w tym miejscu to był lada wyczyn , po przebiciu tej warstwy nastał potop ciągle woda i woda .Samo przebicie gliny,coś koło 4m x0,8m recznie kilofem zajęło mi parę dni ,do dziś to wspominam ,bo wykop 18m x 14m i 2m głęboki zajęło dużej ładowarce 5godz.
ps. chwila to wbijasz rurę czy pręt uziomowy fi 16 ? bo z prętem to żaden problem ,porządny młot udarowy i wchodzi jak do masła .