Skocz do zawartości

Historia edycji

anx

anx

Witajcie!

Powoli zalewam nowe akwarium, jednak pojawiły się pewne wątpliwości - kupiłam część skały suchej i część żywej (obecnie czeka w dojrzałym akwarium 60l), na której znajduje się kilka aiptasii. I teraz widzę dwie możliwości - albo wrzucić na start tylko suchą, a do 60tki kupić krewetkę np. kuekenthali, albo wrzucić i suchą i żywą i po tym jak dojrzeje kupić krewetki/brzydala...

Ktora opcja byłaby lepsza? Nie chciałabym znów na starcie zafundować sobie plagi, z drugiej strony może to znacząco wydłużyć dojrzewanie i zachwianie systemu po dołożeniu żywej skały. 

Dodam, że kilka razy potraktowałam ją AiptasiaXem, jednak odrastają.

Bardzo dziękuję za pomocne odpowiedzi :)

anx

anx

Witajcie!

Powoli zalewam nowe akwarium, jednak pojawiły się pewne wątpliwości - kupiłam część skały suchej i część żywej (obecnie czeka w dojrzałym akwarium 60l), na której znajduje się kilka aiptasii. I teraz widzę dwie możliwości - albo wrzucić na start tylko suchą, a do 60tki kupić krewetkę npm kuekenthali, albo wrzucić i suchą i żywą i po tym jak dojrzeje kupić krewetki/brzydala...

Ktora opcja byłaby lepsza? Nie chciałabym znów na starcie zafundować sobie plagi, z drugiej strony może to znacząco wydłużyć dojrzewanie i zachwianie systemu po dołożeniu żywej skały. 

anx

anx

Witajcie!

Powoli zalewam nowe akwarium, jednakppojawiły się pewne wątpliwości - kupiłam część skały suchej i część żywej (obecnie czeka w dojrzałym akwarium 60l), na której znajduje się kilka aiptasii. I teraz widzę dwie możliwości - albo wrzucić na start tylko suchą, a do 60tki kupić krewetkę npm kuekenthali, albo wrzucić i suchą i żywą i po tym jak dojrzeje kupić krewetki/brzydala...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.