Skocz do zawartości

Historia edycji

SU1

SU1

13 minut temu, Bartegru napisał:

natomiast przy power ledach zamontowanych na pojedyńczych rdiatorach pcb odległości to minimum 2.2cm przez co mieszanie kolorów jest znacznie słabsze.

Nie musisz używać radiatorów pośrednich .

niestety przy 3W rozstawionych co 27mm na pewno będzie problem z chłodzeniem.

To tylko 3W (2,4) , nie ma żadnego problemu z wychłodzeniem nawet jak upchasz że nie będzie jak lutować .

Przy diodach tego typu jest też podawany współczynnik CRI czyli stopień poprawnego odwzorowania barw. Temat luminoforu i rgb mam zamiar jeszcze zgłębić także być może uda mi się jeszcze coś ciekawego dowiedzieć

Taki zestaw ma bardzo kiepskie CRI .

kolejną sprawą jest fakt, że producenci sami podają 2-5% tolerancji tym bardziej przy chinskich diodach nie wieżę poprostu w różnicę tych 5nm

Można kupować z firm gdzie wyrywkowo testują partię i podają jej wykres . Ale w zasadzie jest to mało ważne (o ile w rozsądnych granicach ) . 

Projekt wygląda ładnie  . 
Choć białe zwłaszcza 3500K da sporo czerwonego i moim zdaniem będzie go za dużo .
I raczej poszerzył bym lampę i LED dał w sześciu grupach .

SU1

SU1

1 minutę temu, Bartegru napisał:

natomiast przy power ledach zamontowanych na pojedyńczych rdiatorach pcb odległości to minimum 2.2cm przez co mieszanie kolorów jest znacznie słabsze.

Nie musisz używać radiatorów pośrednich .

3 minuty temu, Bartegru napisał:

niestety przy 3W rozstawionych co 27mm na pewno będzie problem z chłodzeniem.

To tylko 3W (2,4) , nie ma żadnego problemu z wychłodzeniem nawet jak upchasz że nie będzie jak lutować .

6 minut temu, Bartegru napisał:

Przy diodach tego typu jest też podawany współczynnik CRI czyli stopień poprawnego odwzorowania barw. Temat luminoforu i rgb mam zamiar jeszcze zgłębić także być może uda mi się jeszcze coś ciekawego dowiedzieć

Taki zestaw ma bardzo kiepskie CRI .

8 minut temu, Bartegru napisał:

kolejną sprawą jest fakt, że producenci sami podają 2-5% tolerancji tym bardziej przy chinskich diodach nie wieżę poprostu w różnicę tych 5nm

Można kupować z firm gdzie wyrywkowo testują partię i podają jej wykres . Ale w zasadzie jest to mało ważne (o ile w rozsądnych granicach ) . 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.