13 godzin temu, twardovski.michal napisał:jak po podmianie KH jest 6,5 to jakie było wcześniej ?
niskie KH ją zabiło i tyle w temacie.
Dodam jeszcze że tak niskie Kh 6.5to proszenie się o glony sinice i inne plagi,sama mam giniopory szt 8 i wiem jak trzeba dbać o odpiwiednie Kh i resztę parametrów.(po podmianie 6.5 a przed??? Moglo być 5!!!wystarczylo tydzien!
Goniopora to bardzo trudny koral jak tez większość innych,ale teraz mowa o nim.Moje trafily dopiero po 6mies od zalania akwarium dodam ze potrafią być grymaśne nie raz przestawialam aby dobrac odpowiednie miejsce,swiatlo,cyrkulacja,o czerwonej goni nie wspomnę(delikatna Paniusia:-)
Edit:wystarczy powiększyć zdjecie skala ma glony mechowaty az grubo na stowę kh i to nie od tygodnia tak jest, i zapewne do tego doszly w parze inne współczynniki.
Współczuję kolego też bylam teraz na 8dni na urlopie wszystkie parametry ok syn pilnowal akwarium bo zna się na tyle ze mogę wyjechać i tez nie obylo sie bez strat Naso mi padło co zrobisz,piekna sztuka zdrowy jedzący i w dniu mojego powrotu niespodzianka, ehh....