Skocz do zawartości

Historia edycji

woldi

woldi

27 minut temu, nanokaczor napisał:

Same bakterie nie wystarczą. Ani żywa skała ani piasek nie ma żadnej wartości filtracyjnej bez drobnych organizmów które pompują przez nie wodę.

Hmm...no mi się wydaje, że wystarczą tak jak i np.w filtrach typu hamburg czy podżwirowy. Nie są tu wykorzystywane inne organizmy i wszystko hula jak ta lala. To są typowe filtry biologiczne opierające się i wykorzystujące bakterie do filtracji oczywiście przy zachowaniu odpowiedniej granulacji podłoża lub materiału filtracyjnego

31 minut temu, kiflu napisał:

Kłamstwem by było napisać, że należy lać bakterie ale nie lanie na pewno zwiększa ryzyko komplikacji - problemy z No3/po4 sinice itp.

i właśnie o to biega, że nie zauważyłem, by było jakieś ale...a wręcz przeciwnie, że lepiej nie lać nic, bo wytworzą się te oki.:)

woldi

woldi

11 minut temu, nanokaczor napisał:

Same bakterie nie wystarczą. Ani żywa skała ani piasek nie ma żadnej wartości filtracyjnej bez drobnych organizmów które pompują przez nie wodę.

Hmm...no mi się wydaje, że wystarczą tak jak i np.w filtrach typu hamburg czy podżwirowy. Nie są tu wykorzystywane inne organizmy i wszystko hula jak ta lala. To są typowe filtry biologiczne opierające się i wykorzystujące bakterie do filtracji oczywiście przy zachowaniu odpowiedniej granulacji podłoża

20 minut temu, kiflu napisał:

Kłamstwem by było napisać, że należy lać bakterie ale nie lanie na pewno zwiększa ryzyko komplikacji - problemy z No3/po4 sinice itp.

i właśnie o to biega, że nie zauważyłem, by było jakieś ale...a wręcz przeciwnie, że lepiej nie lać nic, bo wytworzą się te oki.:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.