jarkusm Zgłoś Napisano 15 Marca 2018 Witam wszystkich dobrych ludzi. Proszę o pomoc w zaprogramowaniu Profiluxa3. Próbuję ustawić dwie funkcje - sterowanie listwą S1-S4 oraz sciemnianie 1-10V. Mam instrukcję w języku angielskim ale pomijając fakt mojej słabej znajomości tego języka, to z tego co dałem rady zrozumieć to nie ma tam dobrych porad typu jak zrobić, żeby działało. Jeśli naruszyłem regulamin forum, to z góry przepraszam. Liczę na Waszą pomoc. Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alexw200 Zgłoś Napisano 15 Marca 2018 (edytowane) Hej Zacznijmy od tego co chcesz do tej listwy podłączyć? Grzanie? Chłodzenie? ph? oświetlenie? Zaraz ci napiszę co i jak tylko daj info co chcesz podpiąć. Może nie do końca precyzyjnie się wyraziłem. Listwa napięciowa, gniazda s1-s4 co chcesz pod to podłączyć? oświetlenie wg harmonogramu o konkretnych godzinach? I jakie oświetlenie chcesz ściemniać? firmowe ghl? czy inne podpięte poprzez przystawkę do L1-L6? Edytowane 15 Marca 2018 przez alexw200 (wyświetl historię edycji) Cytuj Tu najłatwiej mnie łapać https://www.facebook.com/aleksander.smigielski.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkusm Zgłoś Napisano 16 Marca 2018 Witam Dziękuję za podjęcie tematu. Do listwy chcę podpiąć UV i dodatkowe oświetlenie. Tak jak piszesz chcę, żeby działało to wg. harmonogramu. ściemnianie chcę realizować przez przystawkę EVG-AP. Oświetlenie ściemniane to led DIY z dodatkowym modułem 1-10V dla LED. Przy okazji czy pomożesz mi zaprogramować wschody i zachody słońca. Księżyc działa sam. Do wschodów i zachodów mam GHL SimuL. Podłączyłem ją do portu i "symuluje", ale o dziwnych godzinach i czy te godziny można ustawić jakoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 16 Marca 2018 W profiluxie ustawia sie to dosyć specyficznie np dla czasówki wchodzimy w zakładki TIMER dla przykładu wybieramy TIMER 1 . W nim ustawiamy godziny załączania ( może być kilka ). Następnie udajemy się do zakładek socket. Wymieramy s1 a w nim dopiero TIMER 1. Dla pozostałych parametrów analogicznie. Najpierw ustawiamy warunek a potem dopiero w gnieździe. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkusm Zgłoś Napisano 16 Marca 2018 Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście specyficznie. Zaraz poćwiczę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alexw200 Zgłoś Napisano 17 Marca 2018 Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście specyficznie. Zaraz poćwiczę. Najpierw musisz ustawić oświetlenie jak i w jakich godzinach ma działać a dopiero potem przypisać do gniazd na listwie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Tu najłatwiej mnie łapać https://www.facebook.com/aleksander.smigielski.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkusm Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 Dziękuję za informację i instrukcje. Rozumiem, że trzeba się zaopatrzyć w komputer z windowsem i podłączenie go do Profiluxa. Wewnętrzne menu nie jest tak przejrzyste. Gdybym miał kolejne pytania, pozwolę sobie zgłosić się do Ciebie. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach