Skocz do zawartości

Historia edycji

human_87

human_87

poprawione literówki

Hej. Sorry, że tutaj. Nie ma sensu zakładać kolejnego tematu, bo mam konkretnie pytanie odnośnie tych kulek.

Drugie opakowanie kulek do mojego sumpa dołożyłem dokładnie 13.04.2019 r. Od tego czasu nic tam nie robiłem. Zrobił się syf jak na załączonym niżej obrazku. Ostatnio mi zabrakło skali na NO3 w Colombo. W najbliższy weekend chcę to posprzątać. Co powinienem zrobić? (w sumie łącznie są 2 opakowania kulek Maxspext; 3L Sera Siporax oraz 4L jakiejś podróbki Bacto Rings; Jak to technicznie przeprowadzić, aby czasem ponownego dojżewania nie było?

1. Czy mogę dać wszystko do wiader wyciągając to rękoma z wody, czy lepiej kubkiem nabierać razem z wodą? Co się stanie z bakteriami jak ja wyciągne na powietrze?

2. Mogę to wszystko wyczyścić za jednym razem, czy rozłożyć to na "raty"?

3. Wyrzucić te Bacto Rings i tą Serę całkowicie i dołożyć więcej kulek?

Co Wy byście z tym zrobili?

@luft Poradź coś... z góry dziękuję.

syf w sumpie.jpg

human_87

human_87

Hej. Sorry, że tutaj. Nie ma sensu zakładać kolejnego tematu, bo mam konkretnie pytanie odnośnie tych kulek.

Drugie opakowanie kulek do mojego sumpa dołożyłem dokładnie 13.04.2019 r. Od tego czasu nic tam nie robiłem. Zrobił się syf jak na załączonym niżej obrazu. Ostatnio mi zabrakło skali na NO3 w Colombo. W najbliższy weekend chcę to poprzatać. Co powinienem zrobić? (w sumie łącznie są 2 opakowania kulek Maxspext; 3L Sera Siporax oraz 4L jakiejś podróbki Bacto Rings; Jak to technicznie przeprowadzić, aby czasem ponownego dojżewania nie było.

1. Czy mogę dac wszystko do wiader wyciągając to rekoma z wody, czy lepiej kubkiem nabierać razem z wodą? Co się stanie z bakteriami jak ja wyciągne na powietrze?

2. Mogę to wszystko wyczyścić za jednym razem, czy rozłożyć to na "raty"?

3. Wyrzucić te Bacto Rings i tą Serę całkowicie i dołożyć więcej kulek?

Co Wy byście z tym zrobili?

@luft Poradź coś... z góry dziękuję.

syf w sumpie.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.