Skocz do zawartości

Historia edycji

dadario

dadario

Akwa się kręci, nawet spokojnie. Parametry powoli wracają do normy, dalej podbijam Ca, ale już kh na poziomie 7,6, więc stabilizuję. 
Szykują się małe zakupy. Doszedł do mnie filtr przepływowy TC, teoretycznie do peletek, jednak u mnie będzie z niego reaktor glonowy. Lampa już też jest, 9x3W full spectrum white, ale żeby nie przegrzewać diod to driver 450mA. Planuję tym sterować z sonnofa ponieważ nie bawiłem się tym sprzętem jeszcze. Woda będzie z głównej pompy obiegowej. Właśnie myślę nad takim rozdzielaczem z wykorzystaniem trójników, zaworów i złączek łączonych na gwint. Wychodzi taniej niż "sprzęt akwarystyczny", a jednocześnie podoba mi się możliwość w razie potrzeby rozbudowania czy przebudowania wszystkiego. Ma ktoś jakieś doświadczenia??? Myślałem o produktach z strony skepu z sprzętem do nawadniania tanake... Plan prosty. Rozdzielacz z jednaj strony wejście z pompy (niestety 25mm mają tylko), później 3x wyjście z zaworem odcinającym, no i zawór 
Największym dylematem jest dla mnie pompa obiegowa. Wybór (z racji ceny głównie) waha się między AquaNova a Jebao DCP, w podobnej cenie jedna 7tys l/h, druga 6,5tys L/h. AN to bliźniaczka DCS, DCP to wersja poprawiona jednak z częstym problemem falowania wydajności. 

dadario

dadario

Akwa się kręci, nawet spokojnie. Parametry powoli wracają do normy, dalej podbijam Ca, ale już kh na poziomie 7,6, więc stabilizuję. 
Szykują się małe zakupy. Doszedł do mnie filtr przepływowy TC, teoretycznie do peletek, jednak u mnie będzie z niego reaktor glonowy. Lampa już też jest, 9x3W full spectrum white, ale żeby nie przegrzewać diod to driver 450mA. Planuję tym sterować z sonnofa, nie bawiłem się tym sprzętem jeszcze. Woda będzie z głównej pompy obiegowej. Właśnie myślę nad takim rozdzielaczem z wykorzystaniem trójników, zaworów i złączek łączonych na gwint. Wychodzi taniej niż "sprzęt akwarystyczny", a jednocześnie podoba mi się możliwość w razie potrzeby rozbudowania czy przebudowania wszystkiego. 
Największym dylematem jest dla

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.