lapsiak84 Zgłoś Napisano 16 Marca 2018 Cześć. Podpowiedzcie proszę czym zasłonić zamalować albo jeszcze inaczej rozwiązać problem światła w kominie a tym samym na suficie? Chodzi o to, że w blacie pod kominem mam wycięty prostokątny otwór po przeloty. W związku z tym światło z refungium idzie do komina i na sufit. Jak temu zaradzić? Pytam nie z tego względu, że nie mam pojęcia o istnieniu farb,klejów czy innych środków, tylko raczej chodzi mi o podpowiedź praktycznego rozwiązania. Farba - smród nad sumpem który przez odpieniacz może się dostać do obiegu. Taśma - sól i temperatura oraz wilgotność w szafce sprawią, że prędzej czy później odpadnie. Doradźcie coś proszę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sylwek79 Zgłoś Napisano 16 Marca 2018 może poukladaj na dnie komina jakiegoś gruzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Marca 2018 (edytowane) Kawałek czarnego plastiku wycięty na kształt dna komina i przyklejamy taśmą dwustronną taką jak są przyklejane sterowniki Jebao. Edytowane 16 Marca 2018 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 16 Marca 2018 Kawałek czarnego plastiku wycięty na kształt dna komina i przyklejamy taśmą dwustronną taką jak są przyklejane sterowniki Jebao. Niby wszystko fajnie z tym plastikiem. Tylko jak w nim zrobic wycięcia na rury? Zeby bylo dobrzeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 16 Marca 2018 niżej lampa z refugium, ewentualnie nad refugium kawałek przykrywki z otworem na lampę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 16 Marca 2018 nie wiem czy dobrze zrozumiałem opis a nie możesz wyciąć z grubej gąbki np.tapicerskiej takiego prostokąta tylko nieco większego tak żeby wszedł na wcisk w blat i wyciąć w niej dziury na rury ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 16 Marca 2018 nie wiem czy dobrze zrozumiałem opis [emoji4] a nie możesz wyciąć z grubej gąbki np.tapicerskiej takiego prostokąta tylko nieco większego tak żeby wszedł na wcisk w blat i wyciąć w niej dziury na rury ? Ooo i to chyba jest rozwiązanie. Zupełnie o gąbce nie pomyślałem. Wsadzę tam ją na wcisk przy okazji otuli rury i powinno być ok. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach