Skocz do zawartości

Historia edycji

VDR

VDR

13 minut temu, silvia napisał:

ilość przewodów będzie dokładnie taka sama :) przecież zasilacz do lampy tez musi mieś zasilanie 230V :) - masz do układanki dodać "klocek z termikiem"  .. i tyle

No nie taka sama ;) 

Od gniazdka do zasilacza mam 2 przewody: L, N. Od zasilacza do lampy  mam 2 przewody: plus i minus ( pominę przewód PE, który mam u siebie i mam obudowę lampy pod niego podpiętą i obudowę zasilacza). 

Teraz jak chcesz dać termik na wejściu 230V -  bierzesz L, ciągniesz ją do lampy, tniesz w srodku lampy, wstawiasz tam termik i wracasz do zasilacza.  Termik musisz wstawić w lampę bo masz odcinać jak radiator za bardzo się nagrzeje a nie odcinać  względem temp na skutek przepływu prądu.

W przypadku STC - te przewody zamieniasz jako przewody do czujnika temperatury ;)  Czy tak czy tak - dwa przewody więcej :D  

VDR

VDR

12 minut temu, silvia napisał:

ilość przewodów będzie dokładnie taka sama :) przecież zasilacz do lampy tez musi mieś zasilanie 230V :) - masz do układanki dodać "klocek z termikiem"  .. i tyle

No nie taka sama ;) 

Od gniazdka do zasilacza mam 2 przewody: L, N. Od zasilacza do lampy  mam 2 przewody: plus i minus ( pominę przewód PE, który mam u siebie i mam obudowę lampy pod niego podpiętą i obudowę zasilacza). 

Teraz jak chcesz dać termik na wejściu 230V -  bierzesz L, ciągniesz ją do lampy, tniesz w srodku lampy, wstawiasz tam termik i wracasz do zasilacza.  Termik musisz wstawić w lampę bo masz odcinać jak radiator za bardzo się nagrzeje a nie odcinać  względem temp na wskutek przepływu prądu.

W przypadku STC - te przewody zamieniasz jako przewody do czujnika temperatury ;)  Czy tak czy tak - dwa przewody więcej :D  

VDR

VDR

11 minut temu, silvia napisał:

No nie taka sama ;) 

Teraz jak chcesz dać termik na wejściu 230V - to tniesz żyłę L - ciągniesz ją do lampy, wstawiasz tam termik i wracasz do zasilacza.  Termik musisz wstawić w lampę bo masz odcinać jak radiator za bardzo się nagrzeje a nie odcinać  względem temp na wskutek przepływu prądu.

VDR

VDR

11 minut temu, silvia napisał:

No nie taka sama ;) 

Od gniazdka do zasilacza mam 3 przewody: L, N. Od zasilacza do lampy  mam 2 przewody: plus i minus ( pominę przewód PE, który mam u siebie i mam obudowę lampy pod niego podpiętą i obudowę zasilacza). 

Teraz jak chcesz dać termik na wejściu 230V - to tniesz żyłę L - ciągniesz ją do lampy, wstawiasz tam termik i wracasz do zasilacza.  Termik musisz wstawić w lampę bo masz odcinać jak radiator za bardzo się nagrzeje a nie odcinać  względem temp na wskutek przepływu prądu.

VDR

VDR

4 minuty temu, silvia napisał:

No nie taka sama ;) 

Od gniazdka do zasilacza mam 3 przewody: L, N. Od zasilacza do lampy  mam 2 przewody: plus i minus ( pominę przewód PE, który mam u siebie i mam obudowę lampy pod niego podpiętą i obudowę zasilacza). 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.