Skocz do zawartości
Gość Zbyszek36

\"Mimo iż coś jest extra nie powinno się tego narzucać \"

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zbyszek36

to chyba tyle , szkoda na was wiecej czasu .

Ps; Ach Michale :) zapomniales jeszcze o lekach z grupy Antydepresyjnych , Neuroleptykow , MAO -Hemmer , Phasenprophylaktika , Aminpräkursoren , Butyrophenone :D pozdrawiam Cie goraco :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

Michal wybacz ,ale stajesz sie naprawde zalosny :) idz porozmawiaj sobie na ten temat na jakis czat psychologia moze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za dużo czasu a może nawet nuda :)

ale to chyba jednak nie Zbyszek36 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

okey , jest nas kilku akwarystow Zbyszek to byl za mily dla was.

Pozdrawiam.

Ps; Michale nie zapomnij o rozdwojeniu jazni:D heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

Michale czego wykasowales ostatni post ?:) ehhh jak ciezko jest komus przyznac racje prawda :D

jednak niedasz za wygrana i niebedziesz gorszy ode mnie :) ehhh ta duma .

Czyli nie bedzie jeden zero tak jak napisales w wykasowanym poscie ?:) szkoda , naprawde szkoda :D a juz myslelm ze jednak:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

Michal sluchaj :D staralem sie pomagac innym , tego nie mozesz mi zarzucic ze tak niebylo. Do dzisiaj pisza do mnie ludzie na gadu czy tez zglaszaja sie z problemami na msn , pokazujac swoje akwaria w kamerach itd...

L.Boleslawski szukal , sam prowokowal , myslalem ze jak go troche zdlawie to sobie odpusci ale niechcial , poprostu mu oto chodzilo jak i wczesniej paru innym forumowiczom.

Wapno TM- Biocalcium z zawartoscia Co2 nie funkcjonuje i mam przykre doswiadczenia z tym wapnem , wielu akwarystow poprostu wyklina to wapno u nas.

Czy tak ciezko jest zrozumiec ze firma wypuscila bubel na rynek?

W jakim celu mialbym kogos oszukiwac nierozumie? To tesz uderza w moja godnosc , to tak jakbyscie mi zarzucali ze klamie !

pozdr...

Ps; Przeczytaj moze wszystkie posty moje i L.Boleslawskiego to zauwazysz moze jednak to ze on prowokowal i szukal wrazen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbyszek jedna podstawowa kwestia nikt Ci nie moze zarzucic ze mowisz nieprawde, a Leszek poprostu byl innego zdania, bo ma takie prawo i tyle. Nie ma co tego roztrzasac :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

Tak w porzadku nierostrzasajmy tego dluzej :) Ja rowniez mialem prawo powiedziec co mysle i ciesze sie zesmy to sobie wyjasnili :D

Pozdrawiam Cie i zycze milego dnia (wszystko co pisalem i tak bylo w zartach;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie skończcie bo żal czytać :D

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

forum wspinaczkowe Brytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

no juz koniec :) spoko wszystko cacy co zlego to nie ja;)

pozdr....

Ps; Moze faktycznie troche za duzo naszumialem :D:) ale to tylko przez to wapno TM bo naprawde wyssalo mi ono ostatnie nerwy , wierzcie mi naprawde to wapno niefunkcjonuje .Jeszcze tam sprostuje ze L.Boleslawski mnie nie zrozumial nie chodzilo o wapno TM-Liquid (to jest w sumie metoda Balinga wapno Liquid) i mozna o tym wapnie powiedziec ze funkcjonuje .Ale mnie chodzilo o inne wapno , ktro wiem napewno ze niefunkcjonuje . (Biocalcium TM wapno w proszku , ktoro zawiera CO2 , co powoduje rozbicie calej rownowagi jonowej w akwarium.

Jesli chodzi o Kalkwasser ze nie idzie nia w wiekszych akwariach uzupelnic poziomu wapna to sie po czesci moge z tym zgodzic , zalezy tez jakie korale sa trzymane .Mozna bylo poprostu pogadac a nie tam odrazu , ze gnoje ktorakolwiek z metod itd....

Proponuje , nienajezdzajmy jeden na drugich , jezeli kazdyby tak zaczal do wszystkiego sam dochodzic i jechac na wlasnych bledach to nie wiem czy ludzkosc do czegos by doszla.

A tak po zatym to zapytajcie sie tylko szczerze :) siebie samych ilu z was uzywalo tego wapna TM - Biocalcium ktoro zaiewiera to Co2 ?

W Polsce tego wapna nie spotkalem jeszcze :) Nie wyprobujac produktu nie wiele mozna o nim powiedziec :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomińmy sytuację milczeniem i nie dajmy się dalej prowokować koledzy. Jest to forum akwarystyczne i tym sie zajmijmy. Wnioski każdy wyciągnął i niech one będą przestrogą na przyszłość.

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

no i wszystko jasne :D kazdy juz wie ze wapno TM to tandeta:)

pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem Ci że nie istniejesz dla mnie i nic się nie zmieniło. Tak więc apel był skierowany do innych klubowiczów co wyraźnie zaznaczyłem. Jakieś problemy z rozumieniem polskiego tekstu?

Powtarzam więc:Wnioski każdy wyciągnął i niech one będą przestrogą na przyszłość. Takie prawo każdego klubowicza.

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

do mnie piszesz moze skarbie ?:D dokladnie jest tak jak mowisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

Jestem swiezy w temacie,chcialem sie tylko poradzic.Dziekuje Zbyszku za rade.Wapna "Biocalcium" w proszku juz nie bede sypal.Mam mieszane uczucia,czytajac,co tu sie dzieje.Zostalem pouczony i uwazam temat za zamkniety,bo mam jeszcze kilka pytan... :D

pozdrowienia

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

i wielkie dzieki ze wreszcie ktos docenil moj wysilek :D na wszystkie pytania lacznie z wyslaniem sprzetu(mixera) jak zajdzie taka potrzeba odpowiem i pomoge :D

A reszta moze sie wzajemnie nawet pozagryzac :Dlub najesc wapna TM :)

Serdecznie pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.