atgorscy Zgłoś Napisano 31 Marca 2018 Cześć, mam takie problem z rybką Od dwóch dni borsuk nie może lub nie chce jeść. Jak wrzucam mrożonki dopływa do nich ale nie pobiera . Tak samo z granulkami i z algami nori , ciągle siedzi w jednym miejscu . NA skórze nie widać żadnych zmian, oczy nie spuchnięte Mam go już ponad 1,5 roku Macie może jakieś pomysły co mu może być ? Reszta ryb bez zmian. Parametry od dłuższego czasu stabilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 31 Marca 2018 nie zmieniałeś przypadkiem pokarmu? a może są jakieś glony w akwa które nagle polubił i nie ma ochoty na mrożonki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atgorscy Zgłoś Napisano 31 Marca 2018 Pokarm ten sam czyli Artemia Brine shrimp Vitalis algebraiczne pellets Z glonem możliwe ale dziś nie widziałem żeby był aktywny w akwarium. Siedzi w "swoim" miejscu i obserwuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 31 Marca 2018 sam musisz dojść do tego co jest inaczej niż było do tej pory bo na pewno coś jest inaczej i stad takie zachowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 31 Marca 2018 Czy w ostatnim czasie była dokładana jakas ryba? Pokolec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atgorscy Zgłoś Napisano 31 Marca 2018 Ostatnio jakos tydzień temu salarias i dwie krewetki Lasmata wurdemanni . Wiec teoretycznie nic co mogło by go zestresować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 31 Marca 2018 A czy ryba ma problemy z utrzymaniem pozycji? Coś, co by sugerowało problem z pęcherzem plawnym? Nie trzyma poziomu, nie potrafi się utrzymać przy dnie? Jak pracują skrzela i pyszczek? Szybko oddycha i pyszczek klapie? Jakie ma barwy ciała w dzień? Nie wiem, jaki to konkretnie gatunek, ale te rybki w nocy czy w stresie mają inne ubarwienie, niż w dzień. Ja mam LO magnifica i ten w nocy lub jak się wystraszy zmienia barwy na wojskową panterkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atgorscy Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2018 Nik@ - raczej nie widzę żeby miał jakieś większe problemy z pływaniem . Wygląda raczej na osłabionego i znosi go na prawo . Co do skrzel i pyszczka to zamieszę film może ja czegoś nie widzę W dzień ma swoją barwę czyli żółty , jak ktoś go zdenerwuje to dostaje plam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2018 Jak tam ryba? Poprawiło się jej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach