Hoom Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Wyszedłem na trzy godziny i po powrocie zauważyłem ze żółtek ma powiększone oko i wyglada ono jak by w środku była woda . Trzy godziny wcześniej było ok . Czy to może być jakaś choroba bakteryjna czy poprostu sie gdzieś zachaczył okiem o skale . Wciaz jest bardzo aktywny i zjada łapczywie pokarm . Może warto włączyć lampe uv . Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Hoom (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 14 minut temu, Hoom napisał: Czy to może być jakaś choroba bakteryjna czy poprostu sie gdzieś zachaczył okiem o skale . tego z fotek nikt ci nie wywróży - mój garbik wyglądał podobnie i po kilku dniach samo przeszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 Podobnie wyglądał mój hepatus . Minęło dopiero po kilku tygodniach . Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 lampa uv nic tu nie da. samo się powinno zregenerować Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 https://www.plantagarden.pl/leki/3187-microbe-lift-artemiss-freshwater-118ml-.html U wielu co mieli takie przypadki pomogło to. Tylko stosuj wg instrukcji. Nie zapomnij wyciągnąć węgiel i inne absorbenty oraz wylacz odpieniacz. A jeżeli obawiasz się braku natleniania to poprostu ściągnij z niego kubek, niech pieni bez kubka A nie masz za małego tego akwarium na żółtka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 Wydaje mi sie ze to wina tego ze mam nie porośnięte skałki a on uparcie wciska sie we wszystkie szczeliny . Mam akwarium co prawda tylko 160 litrów ale żółtek jest bardzo mały . Kupiłem go bo za nim podrośnie będzie już gotowe dla niego o wiele większe min 600 l . Zona napaliła sie na pokolca królewskiego a powiedziałem jej ze do mojego akwarium go nie kupię . Wiec jest decyzja na większe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach