Skocz do zawartości

Historia edycji

dla syna

dla syna

1 godzinę temu, @Beti napisał:

A ja mam pytanie do Ciebie,po jakim czasie od montażu zauważyłeś spadek No3 i Po4 stosując reaktor glonowy,miesiąc dwa

W zasadzie spadki były widoczne po pierwszym tygodniu uzytkowania. Tylko nie brałem pod uwagę spadków no3 z ok 40 do 32. Ale jakby nie patrzeć to był spadek 8 jednostek w ciągu tygodnia. Natomiast te kolory były na tyle ciemne, że o wiarygodność pomiaru było by ciężko. 

1 godzinę temu, nanokaczor napisał:

Cheatomorpha nawet jeśli w zbiorniku jest dużo NO3 i PO4  potrafi się zrobić całkiem przezroczyste i się rozpuścić.  Wiem to z własnych doświadczeń. Jedyny glon który mi w ten sposób nie zdechł to codium. 

Ponoć spagetti lubi się rozpuścić kiedy fosforany są powyżej 1mg/l.

dla syna

dla syna

1 godzinę temu, @Beti napisał:

A ja mam pytanie do Ciebie,po jakim czasie od montażu zauważyłeś spadek No3 i Po4 stosując reaktor glonowy,miesiąc dwa

W zasadzie spadki były widoczne po pierwszym tygodniu uzytkowania. Tylko nie brałem pod uwagę spadków no3 z ok 40 do 32. Ale jakby nie patrzeć to był spadek 8 jednostek w ciągu tygodnia. Natomiast te kokory były na tyle ciemne, że o wiarygodność pomiaru było by ciężko. 

1 godzinę temu, nanokaczor napisał:

Cheatomorpha nawet jeśli w zbiorniku jest dużo NO3 i PO4  potrafi się zrobić całkiem przezroczyste i się rozpuścić.  Wiem to z własnych doświadczeń. Jedyny glon który mi w ten sposób nie zdechł to codium. 

Ponoć spagetti lubi się rozpuścić kiedy fosforany są powyżej 1mg/l.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.