TomekSz Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) Jak w temacie Czas posiedziec w warsztacie. Ale najpierw CAD Pomysl jest taki, zeby zrobic uniwersalny filtr, który może dizlać jako filtr na złoże zraszane i jako filtr przelewowy. Wystarczy zmienić układ komponentów. Zasilanie dołem. Powrót dołem. Wieko uszczelnione oringiem. Dodatkowe sitka. Wszystko szczelne i dopieszczone. Srednica 150 mm, wysokosc wyjdzie 450 mm. Podstawa na czterech regulowanych nozkach, umozliwiajacych poziomowanie. Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez TomekSz (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2018 ja tak podpinam odwrotnie filtr(aquaspecial) i mam złoże zraszane miałem tak wcześniej w nim biobale małe ale teraz mam w sumpie i się ładnie kręcą nad siporax-em - polecam woda spada i grawitacyjnie dają ruch i mam podobnie co tu , ale bez pompy i mniejszą ilość ale swoje chyba robią bo jakoś nie mam problemu z no3 i po4 Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekSz Zgłoś Napisano 1 Maja 2018 Pierwsze komponenty gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekSz Zgłoś Napisano 3 Maja 2018 Prawie koniec. Zostało jeszcze wykonanie przyłączy i kanałek pod oring. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekSz Zgłoś Napisano 6 Maja 2018 Weekend się skończył i projekt skończony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sampusti Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2018 Ladne wykonanie jak tam rozwiazales problem ze szczelnoscią? Zrobiles tylko dla siebie jeden egzemplarz czy planujesz jakas sprzedaz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach