sevi74 Zgłoś Napisano 12 Maja 2018 Dzisiaj zauważyłem jak małża się zamknęła jakiś biały nalot na muszli.Nie wiem czy ja wyciągać i próbować to usunąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 12 Maja 2018 To wygląda na gąbkę i musiała rosnąć od jakiegoś czasu. Myślisz, że małż zamknął się z powodu tej gąbki, czy tylko chwilowo się zamknął, dzięki czemu zauważyłeś gąbkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sevi74 Zgłoś Napisano 12 Maja 2018 Czyściłem szyby i przypadkowo zasłoniłem lampe nad małżą.Wtedy to zauważyłem.Małż otwiera się normalnie i żadnych innych zmian nie widzę.Tylko nie wiem czy to ( jak piszesz gąbka) usuwać Nik@ przyjrzałem się temu jeszcze raz i to raczej będzie gąbka.Nie wiem tylko czy ja usuwać czy zostawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 12 Maja 2018 Zostaw. Jeśli malża ona nie drażni i zamknął się z innych powodów, to nie ma co teraz stresować zwierzaka usuwaniem mu z muszli czegoś, co mu nie przeszkadza:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach