Skocz do zawartości

Historia edycji

Rastapasta

Rastapasta

Cytat

bzdury opowiadasz :) , mam sprzęt Jebao/Jecod od lat nie tylko w morskim akwarium, ja nie miałem nigdy z tym sprzętem problemu, wiadomo że częściej usłyszysz o awariach tańszych marek niż tych droższych z prostego powody ludzie kupują ich więcej, więc częściej usłyszysz o jakiejś awarii, kolejna rzecz to często pada elektronika ale wydaje mi się że w dużej mierze z winy użytkownika, bo jak się trzyma sterowniki czy całe urządzenia w szafce gdzie jest sump to proszenie się o kłopoty, wilgoć niestety to wróg każdej elektroniki i tej taniej i tej drogiej, żeby nie bylo że mocno bronię tej marki ale nie powielam zasłyszanych historii z internetu tylko piszę na swoim doświadczeniu, mam pompę obiegową, w odpieniaczu kolejną, falownik oraz dozującą wszystko jebao i wszystko działa jak należy, za te pieniądze nie mam się czego przyczepić a jak nawet się spali za 2-3 lata i nie będę miał już gwarancji to kupie drugą bo jest tania i nie będę nad tym ubolewał :) 

tyle wiesz ile zjesz :)..tak jak twoje mądrości o tym co częściej "pada".

Mowa była o aquanova.  Że podobna do jecoda/jebao nie znaczy identyczna. Sam mam od wielu lat rw15 i 9000 obiegową i bardzo sobie je chwalę ale po raz kolejny powtarzam, że rozmawiamy o pompie dozującej innej firmy. Zbyt szybko wyciągasz wnioski i za ostro starujesz w rozmowie co przekłada się na twoją słabą wiedzę na temat sprzętu i tego co się psuje w danej marce najczęściej. Wybierz się choć raz na targi do Chin, porozmawiaj z producentami i pojedz przynajmniej do paru fabryk..wtedy wróć do rozmowy.

PS. Kto o zdrowych zmysłach trzyma w wilgotnym pomieszczeniu elektronikę? 

Peace out :cheers:

W dniu 2.08.2018 o 22:56, Rafael31 napisał:

Używam pompy arka vida gt. Jest co prawda dużo większa niż pompy konkurencji ale ma mieszalniki płynów. Po kalibracji jest bardzo precyzyjna. Ma dużo opcji dawkowania, sprawdza się bardzo dobrze 

Rafael31, ciekawa opcja z tą pompą arka vida gt. Super że ma opcję mieszania płynów. Cenowo też przyzwoicie. 

Rastapasta

Rastapasta

Mowa była o aquanova.  Że podobna do jecoda/jebao nie znaczy identyczna. Sam mam od wielu lat rw15 i 9000 obiegową i bardzo sobie je chwalę ale po raz kolejny powtarzam, że rozmawiamy o pompie dozującej innej firmy. Zbyt szybko wyciągasz wnioski i za ostro starujesz w rozmowie co przekłada się na twoją słabą wiedzę na temat sprzętu i tego co się psuje w danej marce najczęściej. Wybierz się choć raz na targi do Chin, porozmawiaj z producentami i pojedz przynajmniej do paru fabryk..wtedy wróć do rozmowy.

PS. Kto o zdrowych zmysłach trzyma w wilgotnym pomieszczeniu elektronikę? 

Cytat

Rastapasta

Rastapasta

Cytat

Rastapasta

Rastapasta

Mowa była o aquanova stricte. Że podobna do jecoda/jebao nie znaczy identyczna. Sam mam od wielu lat rw15 i 9000 obiegową i bardzo sobie je chwalę ale po raz kolejny powtarzam, że rozmawiamy o pompie dozującej innej firmy. Zbyt szybko wyciągasz wnioski i za ostrych słów używasz co przekłada się na twoją słabą wiedzę na temat sprzętu i tego co się psuje w danej marce najczęściej. Wybierz się choć raz na targi do Chin, porozmawiaj z producentami i pojedz przynajmniej do paru fabryk...wtedy wróć do rozmowy ze mną.

Cytat

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.